2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

Orosz katonai kolónia épül az Északi Sarkon

MOSCOW, September 8 (RIA Novosti)

Moduláris blokkok kerülnek felhasználásra az orosz katonai bázis építéséhez az Arktikán, ezek leszállításra kerültek a Wrangel szigetre és Cape Schmidt egykori szovjet kutató-településére – közölte Alexander Gordeyev ezredes, az Északi Katonai Körzet főparancsnokának sajtószolgálata:

“A katonai kolónia létesítéséhez szolgáló moduláris blokkok leszállításra kerültek a Wrangel szigetre és Cape Schmidt-re. A komplexum maga csillag alakú lesz, ami lehetővé teszi a helyőrségnek és a kutatóknak, hogy szabadon mozogjanak a kolónián belül, illetve a hideg-kitettség- lehetőség szerinti maximális- korlátozásához is hozzájárul az objektum formája” – mondta Gordeyev ezredes az újságíróknak.

Kettő “34”-es típusó moduláris egység (adminisztratív-lakó, kutató és helyőrségi célokra egyaránt használható) egy hónapon belül összeszerelésre kerül, hogy mihamarabb támogathassa az Északi Katonai Körzet csoportját. A lakókörletekben lesz edzőterem, szauna és pszichológiai relaxációs blokk is a helyőrség számára.

Oroszország erősíteni kívánja az Arktikán lévő pozícióit minden terület számára, mind katonai, politikai, gazdasági és pénzügyi érdekeket figyelembe véve, ezért Putyin elnök áprilisban elrendelte, hogy az Arktikán létesítsenek orosz hatósági támaszpontot, az orosz politikai érdekek erősítése céljából.

2O14 végéig Oroszország kiterjeszti a katonai jelenlétet az Arktikán, újabb katonai kolóniák létrehozásával, valamint 2O15 októberéig légvédelmet telepít az Arktika arra kijelölt szigetein.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...