2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Óriási vasúti tendert nyert el Indiában egy orosz állami vállalat

A Transzmasholding (TMH) nyerte el a 120 darab 16 kocsis Vande Bharat hosszú távú elektromos vonat gyártására, szállítására és karbantartására kiírt globális pályázatot az Indiai Vasutak állami vállalat számára – közölte Kirill Lipa vezérigazgató újságírókkal.

A tender feltételei szerint a szerződést 2023. június 1-jéig kell aláírni. A szerződésben 1,8 milliárd dollárt fizetnek a vonatok szállításáért és 2,5 milliárd dollárt a karbantartásukért 35 éven keresztül. Az indexálást figyelembe véve a szerződés teljes értéke elérheti a 6,5 milliárd dollárt.

“A döntés már megszületett, de maga a dokumentum még nem került aláírásra, <…> [március 29-től számított 45 napon belül aláírásra kerül]” – mondta Lipa.

A vonatok egy nagyszabású program részei, amelynek célja az állami vasúttársaság felszerelése új vonatokkal a távolsági útvonalakon. A vonatok akár 160 km/órás sebességet is elérhetnek majd.

Az orosz vállalat, amely az indiai RVNL állami építő- és mérnöki vállalattal konzorciumban vett részt a tenderen, olyan cégek ajánlatát előzte meg, mint az Alstom, a Stadler, a Siemens, valamint a Titagarh és a BHEL által vezetett helyi gyártók konzorciuma, amely a második legalacsonyabb ajánlatot tette.

A gyártás az Indiai Vasutak Marathwada vasúti kocsigyárában, Laturban (Maharashtra állam) fog folyni. A vonatok leszállítása várhatóan valamikor 2026 és 2030 között fog megtörténni, míg az első két prototípus 2025 végére készül el a tesztelésre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó