2023, február 1.
3.4 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

Óriási gázmezőt találtak az oroszországi Jakutföldön

Újabb nagy gázmezőt fedeztek fel a jakutföldi Olekminszkij körzetben – közölte a helyi hatóságokra hivatkozva a RIA Novosztyi hírügynökség.

“A Tujmaadanyeftyegaz vállalat egy új nagy gázmezőt fedezett fel. <…> A kitermelhető készleteit 34,8 milliárd köbméterre becsülik” – közölte a minisztérium.

A jakutföldi Ipari és Földtani Minisztérium szerint a mezőt a Muhtinszkij engedélyezési területen végzett fúrás során fedezték fel.

“A vállalat szakemberei által végzett geológiai feltárások megerősítették a terület jelentős gázpotenciálját. A mezőt Muhtinszkij névre keresztelték” – közölte a minisztérium.

Mihail Kirillin, Jakutföld ipari és geológiai miniszterhelyettese elmondta, hogy az új mező egyik fő előnye az elhelyezkedése, mivel a Szibéria Ereje gázvezeték és a VSZTO (Kelet-Szibéria–Csendes-óceán kőolajvezeték) olajvezeték a mező mellett húzódik.

Szerinte ez új lehetőségeket kínál mind magának a helyszínnek, mind a vállalkozásnak a potenciáljának növelésére.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz katonai szóvivő is megerősítette Blahodatne település felszabadítását a Donbasszban

Egy Donyecktől mintegy hatvan kilométerre délkeletre fekvő település elfoglalásáról tett bejelentést kedden az orosz katonai szóvivő. Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a...

Nem lenne praktikus – Nagy-Britannia nem szállít harci repülőgépeket Ukrajnának

Nagy-Britannia nem szállít korszerű harci repülőgépeket Ukrajnának, mert ez nem lenne "praktikus" a kiképzési idő hosszúsága miatt - közölte kedden Rishi Sunak brit miniszterelnök...

Kreml: Porosenko, Merkel és Hollande félrevezetésnek szánta a minszki megállapodásokat

A volt ukrán, német és francia vezető megerősítette, hogy Kijevnek az erőszakos megoldásra való felkészítését fedezendő írta alá a minszki megállapodásokat, ezért az orosz...