2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

OPEC: Oroszország május óta India és Kína legnagyobb olajbeszállítója

Oroszország 2023. május végétől a negyedik egymást követő hónapban lett India és Kína első számú kőolajszállítója – közölte júliusi jelentésében a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC).

Az OPEC szerint Oroszország májusban a teljes kínai kőolajimport közel 19%-át adta. Szaúd-Arábia a szállítások 14%-át adta, Malajzia részesedése pedig megközelítette a 11%-ot. Kína olajimportja májusban összességében 17%-kal nőtt havi szinten, és napi 12,1 millió hordót tett ki.

Oroszország az OPEC által idézett Kpler elemző ügynökség szerint 2023 májusában a teljes indiai olajimport 46%-át fedezte.

Oroszország tizenegy egymást követő hónapban átvette a vezetést az Indiába irányuló olajszállításokban. Irak részesedése 11% volt, Szaúd-Arábia pedig szintén 11%-kal részesedett az indiai importból. India teljes olajimportja májusban 3%-kal csökkent hónapról hónapra, és napi 4,7 millió hordó körül mozog.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó