2023, szeptember 21.
24 C
Budapest
19.8 C
Moszkva

Olasz védelmi miniszter: az ukrán ellentámadás nehézségekbe ütközött

Guido Crozetto olasz védelmi miniszter úgy véli, hogy az ukrán konfliktus kimenetelét nem a harctéri helyzet fogja meghatározni, ahol az ukrán félnek nehézségei vannak, hanem egy politikai döntés. Ezt a véleményét a Corriere della Sera című napilapnak adott interjúban fejtette ki.

“Sajnos senki sem tudja, mikor lesz vége [a konfliktusnak]. A helyzet a stagnálás állapotában van, ami még hosszú ideig tartó folytatást ígér. Az ukrán ellentámadás, ahogy azt sokan várták, nehézségekbe ütközött. Az orosz védelem megnehezíti az offenzívát. Ezért a politikai döntések meghatározhatják a konfliktus kimenetelét” – mondta Crozetto.

A miniszter kijelentette, hogy a modern társadalomban zajló zavaró események “elfeledtetik velünk az olyan értékeket, mint a szabadság és a demokrácia”.

“Ez paradox módon a békefolyamatot felgyorsító szempontként szolgálhat. Emellett közelednek az amerikai elnökválasztások, amelyek megváltoztathatják az USA álláspontját” – véli a miniszter.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lengyelország figyelmeztette az ukrán oligarchákat

A lengyel védelmi miniszter az ukrán oligarchákat okolta a gabonaszállítások körüli jelenlegi vitáért, és azt mondta, nem engedhető meg, hogy Kijev a lengyel piacon...

Kreml: jelenleg nincs alapja a tárgyalások megkezdésének

Oroszország kész diplomáciai megoldást keresni az ukrajnai konfliktusra, de egyelőre nincs alapja a tárgyalások megkezdésének - közölte a Kreml sajtófőnöke. "Egyre gyakrabban hallani a 'tárgyalások'...

Ukrajna energetikai infrastruktúrája került tűz alá

Az ukrajnai Rivne energetikai infrastruktúrája tűz alá került, a Rivnenszkij járás egy része áram nélkül maradt - jelentette Vitalij Koval, a Rivne terület közigazgatás...
spot_img

Videó