2023, november 29.
-0.7 C
Budapest
-2.2 C
Moszkva

Nyilvánosan jelent meg egy orosz parancsnok, akit az ukrán hadjelentések szerint megöltek

Az ukrán hadsereg azt állítja, hogy megölte az orosz Fekete-tengeri Flotta parancsnokát. Kedden azonban Viktor Szokolov admirális részt egy magas rangú megbeszélésen – derül ki az orosz védelmi minisztérium által közzétett videóból.

Kijev állítása hétfőn érkezett a különleges műveleti parancsnokságától, amely a közelmúltban két rakétatámadással dicsekedett a Krím-félszigeten. A Fekete-tengeri Flotta szevasztopoli főhadiszállását ért csapás múlt pénteken 34 tiszt halálát okozta, “köztük a Fekete-tengeri Flotta parancsnokának” – közölte akkor az ukrán hadsereg a közösségi médiában.

Kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter vezette a magas rangú katonai tisztviselők szokásos tájékoztatóját. Szokolov arca látható volt az eseményről készült felvételen és videoanyagokon os, amelyeket a miniszter háta mögött egy nagy képernyőn. Feltehetően az admirális távolról vett részt a találkozón, ahogy a mellette megjelenített többi haditengerészeti parancsnok is.

Kijev az elmúlt napokban ismét módosította a szevasztopoli csapás állítólagos halálos áldozatainak számát. Vasárnap az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirillo Budanov kijelentette, hogy a támadásban legalább kilenc ember meghalt és 16 másik megsebesült, köztük két tábornok. Az amerikai kormány által finanszírozott Amerika Hangja helyi propagandistáinak nyilatkozva azt mondta, hogy nem tudja megerősíteni Szokolov halálát.

Az orosz védelmi minisztérium a csapás napján egyetlen eltűnt katonatisztről számolt be.

Brit médiaorgánumok azt állították, hogy Kijev a támadás során az Egyesült Királyság által biztosított Storm Shadow rakétákat használt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Blinken: Ukrajna a NATO tagja lesz, ha a szövetségesek egyetértenek

Ukrajna csak akkor csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai szövetséghez, ha minden feltételt teljesít és minden tag biztosítja a beleegyezését - ismételte meg szerdán...

Az orosz fegyveres erők elfoglalták Artyomovszkoje települést

Elfoglalták Artyomovszkoje települést a Donyecki Népköztársaságban az orosz fegyveres erők déli csoportosulásának alegységei - közölte szerdán az orosz védelmi tárca. A moszkvai hadijelentés szerint egyébként...

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...
spot_img

Videó