2022, szeptember 25.
12.1 C
Budapest
6.7 C
Moszkva
Array

Nyikita Mihalkov új filmje

Az orosz Oscar-díjas rendező, Nyikita Mihalkov bemutatta legújabb filmjét Belgrádban. A Sunstroke (magyarul Napszúrás) a Nobel-díjas Ivan Bunyin azonos című regényének történetét dolgozza föl.

A film visszaviszi a közönséget a 20-as évek Krím-félszigetére, ahol az orosz cári hadsereget evakuálták a polgárháború után. A gyülekező helyen az egyik katona visszaemlékezik a szerelmére, egy titokzatos asszonyra, akivel egy hajón találkozott.

A sajtótájékoztatón a rendező azt mondta, hogy ez a film nem a háborúról szól, hanem arról, hogy miként történhetett meg az, hogy a testvérek egymást gyilkolták. Mihalkov Putyin-barát érzülete nem titok.

– Csak két éve forgattuk ezt a filmet Odesszában, egy szép, békés csodás hangulatú, déli városban. Odessza ma olyan, mint egy idegen bolygó, és mindenki tudja, mi történik ott. Száz embert megégettek, és ehhez hasonlók. Azt nem tudjuk, mi történt akkoriban, de a művészi fantázia néha előrelát – mondta a rendező.

Mihalkovot többször is támadták kollégái, kritizálták nacionalista és tekintélyelvű hajlamait. A művész jó kapcsolatokat ápolt annak idején Borisz Jelcinnel, és személyes barátja Putyin elnöknek is. Mihalkov ragaszkodik ahhoz, hogy a hazájához és azok vezetőihez való elköteleződésének nincs köze a művészetéhez.

Euronews

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Borell: Putyin nem blöfföl a nukleáris fegyverekkel kapcsolatban, diplomáciai megoldás kell

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője szombaton a BBC-nek nyilatkozva úgy vélte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nukleáris fegyvereket is bevethet, ha Moszkva erőit...

Több száz külföldi zsoldost semmisített meg az orosz légierő

Az elmúlt 24 órában az orosz légierő mintegy 200 ukrán fegyverest és mintegy háromszáz külföldi zsoldost semmisített meg Mikolajiv térségében - közölte a védelmi...

Szijjártó: az egyetlen megoldás a béke

A problémákra, amelyekkel Európának szembe kell néznie a háború és a szankciók miatt, az egyetlen megoldás a béke - mondta a külgazdasági és külügyminiszter...