2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

Nyikita Mihalkov új filmje

Az orosz Oscar-díjas rendező, Nyikita Mihalkov bemutatta legújabb filmjét Belgrádban. A Sunstroke (magyarul Napszúrás) a Nobel-díjas Ivan Bunyin azonos című regényének történetét dolgozza föl.

A film visszaviszi a közönséget a 20-as évek Krím-félszigetére, ahol az orosz cári hadsereget evakuálták a polgárháború után. A gyülekező helyen az egyik katona visszaemlékezik a szerelmére, egy titokzatos asszonyra, akivel egy hajón találkozott.

A sajtótájékoztatón a rendező azt mondta, hogy ez a film nem a háborúról szól, hanem arról, hogy miként történhetett meg az, hogy a testvérek egymást gyilkolták. Mihalkov Putyin-barát érzülete nem titok.

– Csak két éve forgattuk ezt a filmet Odesszában, egy szép, békés csodás hangulatú, déli városban. Odessza ma olyan, mint egy idegen bolygó, és mindenki tudja, mi történik ott. Száz embert megégettek, és ehhez hasonlók. Azt nem tudjuk, mi történt akkoriban, de a művészi fantázia néha előrelát – mondta a rendező.

Mihalkovot többször is támadták kollégái, kritizálták nacionalista és tekintélyelvű hajlamait. A művész jó kapcsolatokat ápolt annak idején Borisz Jelcinnel, és személyes barátja Putyin elnöknek is. Mihalkov ragaszkodik ahhoz, hogy a hazájához és azok vezetőihez való elköteleződésének nincs köze a művészetéhez.

Euronews

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó