2023, március 20.
12.7 C
Budapest
2.6 C
Moszkva
Array

Nyemcov gyilkosság: ukrán modell barátnője volt az egyetlen szemtanú

A megölt politikus a gyilkosság időpontjában egy fiatal ukrán nővel sétált. Anna Durickaja modell az egyetlen tanúja a gyilkosságnak. A rendőrség úgy tudja, hogy a nő nemrég Svájcban járt, ahol abortuszon esett át. Nyemcovtól esett teherbe.

Petro Porosenko ukrán elnök közölte, hogy sokkolta Borisz Nyemcov halálának a híre. Úgy fogalmazott közleményében, hogy Nyemcov Ukrajnát Oroszországgal összekötő “hidacska” volt, amelyet a gyilkosok leromboltak. “Gondolom nem véletlenül. Nem kételkedem abban, hogy a gyilkosokat előbb vagy utóbb megbüntetik”. Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy Nyemcov hazafi és Ukrajna “nagy barátja” volt.

Nyemcov egyike volt azon kevés moszkvai politikusoknak, aki nem értett egyet Moszkva ukrajnai politikájával és a Krím annektálásával, és ennek nyíltan hangot is adott.

Az üggyel foglalkozó orosz nyomozócsoport egyik név nélkül nyilatkozó tagja elmondta, hogy Borisz Nyemcov gyakran utazott Ukrajnába és aktív kapcsolatot tartott fenn a – mint mondta – “háború párti erőkkel, amelyeknek az a célja, hogy megdöntsék a hatalmat Oroszországban”.

Az 55 éves Nyemcov többször volt nős és négy gyermeket hagyott maga után.

Ajánló: Féltékenység is állhat Nyemcov megölésének hátterében

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó