2022, augusztus 12.
23.2 C
Budapest
20 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (szeptember 7-8, osszefoglalo)

– Kihasznalva a ,,tuszunetet”, Kijev keszul Donyeck ostromara. Kramatorszkba folyamatosan erkeznek a csapatszallito repulogepek, haditechnikaval es felszerelessel.

– Donyeckben meg lett semmisitve egy beszivargo egyseg, amint megprobalt bejutni a varosba. Zsakmany kozott egy 60-mm-es aknaveto, radio adovevo.

– A tegnapi nap folyaman az ukran kormanycsapatok nyolc alkalommal szegtek meg a tuszuneti megallapodast.

– A HArkovi megye partizanjai, Kamenka falu kozeleben, elfogtak egy ujoncokat szallito hadoszlopot. A partizanok felallitottak egy al-ellenorzo pontot, es ukran egyenruhat viseltek. A beerkezo oszloptol magukhoz rendeltek a tiszteket, akiket lefegyvereztek majd letartoztattak. A 84 ujoncnak fwlajanlottak, hogy tegyenek belatasuk szerint. Ezek letettek a fegyvert. Harom ujopnc (Donyecki szuletesuek) bealltak a partizanokhoz, husz fo elindult az orosz hatar iranyaban, hogy ott menedekjogot kerjen, a tobbieket hazakuldtek.

– Harkovban, az ejszaka, a harkovi partizanok granatvetovel belottek az Orzsonikidzenszkij keruletben talalhato hadkiegeszito parancsnoksag epuletebe. Az epulet kiegett.

– Bergyanszkban, ami melyen az ukran hatorszagban talalhato, a jobb-szektor emberei megeroszakoltak majd megoltek ket orosz lanyt. A szulok feljelenteset a helyi rendorok egyszeruen szetteptek.

– A zaporozsjei megye partizanjai megsemmisitettek egy tuzersegi transzportot. A hadoszlopban volt 18 db Kraz teherauto, mindegyik vontatott egy-egy 152-mm-es agyut, 6 db ,,Basztion” sorozatveto, 3 db Kraz teherauto ,,Grad” raketakkal. A jarmuvek felsegjelzeseibol itelve a hadoszlop aa Malinovszkij ezredes parancsnoksaga alatt allo 26. onallo tuzersegi dandarhoz tartoztak (A3091 szamu katonai alakulat, Bergyicsev varos). Rozovka hataraban a hadoszlopot megtamadtak a partizanok es megsemmisitettek. A teherautokat es loszert felgyujtottak, az agyuk zarjait leszereltek, a lovegcsoveket felrobbantottak. A sorozatvetoket es a hozzajuk valo loszert viszont elvittek.

– A mai nap folyaman vissza lett verve egy kiserlet, mely soran a kormanycsapatok megprobaltak elfoglalni Krasznij Lucs telepulest.

– Kijev szabotalja a fogolycseret, mindenfele mondva csinalt indokkal huzva az idot. Raadasul azt allitja, hogy 200-300 felkelo van naluk hadifogsagban, holott a Nepfelkeles Egyesitett Parancsnopksaganak adatai szerint jelenleg mindossze 26 felkelorol tudnak, akik fogsagban vannak vagy eltuntnek nyilvanitottak. Gyanitjak, hogy ,,felkelonek” probalja beallitani Kijev a civil tuszokat.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...