2022, augusztus 13.
19.9 C
Budapest
14.6 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (szeptember 5, 17:00-val bezarolag)

Egy kis harcteri osszefoglalo, es egy valos terkep a jelenlegi hadihelyzetrol. Jo fejfogast: Novorosszia hirei (szeptember 5, 17:00-val bezarolag).

 


– Tegnap egesz nap folytatodtak a harcok Mariupol Vosztocsnij negyedeben a felkelok es a kromanyerok kozott. A mai nap folyaman ket felkelo gepesitett csoport benyomult a varosba es ellenorzese ala vonta Mariupol Talakovka es Szartana negyedeit.
A Mariupolba bevezeto kozuti ellenrozo pontot a felkelok 8:00-kor vertek szet, majd foglaltak el. Ezutan meg lett semmisitve a Vosztocsnij keruletben kiepitett eroditesi korzet. Az ,<Azov” kormanyzaszloalj, mely az adott szakaszt vedte, elvesztett tobb embert, es visszavonult a varos melyebe. A helyszinen marad 50 halott es sebesult kormanukatona.
A Talahovka es Szartana keruletekbe a felkelok gyakorlatilag harc nelkul betortek, mivel a varost vedo kormanyerok leginkabb a Vosztocsnij keruletben zajlo harcokra koncentraltak. Az igy utott resbe most jelenleg megerkeztek a varos ostromara kirendelt felkelo rohamosztagok (az emberek ki vannak kepezve helyseg es telepules harcra, magas naluk a tuztamogatoe szkozok – langvetok, granatvetok, geppuskak – koncentracioja.
A Vosztocsnij keruletben a felkeloknek sikerult kiszoritani a kromanyeroket a sorgyar es a Levij Bereg kerulet hataraig.
Bar meg lett hirdetve a tuzszunet 18:00-ra, de a harcok valtozatlan intenzitassal folytatodnak.
– A kormanycsapatok tuzersegi tuz ala vettek Lebegyinszkij telepulest, pedig ott nincsenek es eddig sem voltak felkelo egysegek.
– A Novorossziai Onkentes Voros Kereszt segelykeressel fordult a nemzetkozi szervezetekhez, ugyanis a Donyecki es Luganszki koztarsasagok teruleten mukodo szuleszeteken fogytan vannak gyogyszereknek es szukseges egeszsegugyi berendezeseknek.
– Tegnap este a felkelok meghiusitottak a kormanyerok egyik diverziojat, mely soran azok fel akartak robbantani az ellenrozesuk alatt levo duzzasztogatakat, hogy ezzel lassitsak a felkelok eszaki offenzivajat. A harcok soran elfogtak kozel 60 kormanykatonat es semlegesitettek a tolteteket.
– A felkelok tuzersegi csapasanak kovetkezteben tegnap megsemmisult az ukran 93. hadtest eloretolt parancsnoksaga. Az aldozatok szamarol nincs pontos hir.
– Heves harcok utan tegnap este a felkelok (a helyi partizanokkal karoltve) elfoglaltak Zseltoje es Krasznij Jar telepuleseket.
– A mai nap folyaman a Felkelo Erok Kozponti Parancsnoksagan kituntettek azt a 17 felkelot, akik egy honapig tartottak magukat a Szaur-Mogila magaslaton. A honap folyaman az allasokat tartottak, es hatasos tuzcsapasokat vezenyeltek, annak dacara, hogy veluk szemben volt kozel 400 kormanykatona, 60 pancelozott eszkozzel. (A kituntetettek listaja hamarosan nyilvanos lesz; a Szent Gyorgy Kereszttel kituntetettek kozott 6 fo – onkentes, a tobbiek – helyi felkelok.)

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Hivatalos: az Ukrajnába küldött német önjáró tarackok többsége üzemképtelen

A Nyugat által Ukrajnának szállított német PzH 2000-es ágyúk többsége már elromlott és javításra szorul - állítja Marcus Faber német Bundestag-képviselő, aki a közelmúltban...

Az ukrán fegyveres erők több mint kétezer katonát veszítettek Szoledar közelében

Az ukrán hadsereg több mint kétezer embert vesztett a Szoledar melletti harcokban - közölte az orosz védelmi minisztérium a pénteki hadjelentésében. "A szövetséges erők Szoledar...

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...