2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 23, 02:00 ora).

Novorosszia hirei (augusztus 23, 02:00 ora).

– Rovenyki telepules kozeleben becsapodott egy ujabb ,,Tocska-U” raketa

– (Igazolt hir(azaz korabban lehetett rola tudni, de nem futottak be a bizonyitekok es reszletek) Harkov alatt a harkovi megye partizanjai augusztus 21-en, keso este tamadast inteztek az izjunszk alatt talalhato kozuti ellenorzo pont ellen. Nyolc ukran kormanykatona megsebesult (ketto allapota valsagos), egy meghalt.

– A felkelok aktiv ellenlokesei arra kesztettek a kormanyeroket, hogy elkezdjek kiuriteni az allasokat Torez es Sznyezsnij kozeleben.

– Sulyos harcok utan este a felkelok elfoglaltak Grigorovkat. A visszavonulo ukran kormanykatonak Petrovszkij alatt hatrahagytak egy ,,Uragan” sorozatvetot, megsemmisult harom BTR es egy loszerraktar.

– Hrjascsevatoje alatt a harcok soran a felkelok megsemmisitettek 1db harckocsit, 1db uzemanyagszallitot, 1db teherautot es a visszavonulo kormanykatonak hatrahagytak 3db tonkretett ,,Gvozgyika” onjaro loveget.

– Odesszaban ismeretlenek voros festekkel ontottek le a varos nevet viselo emlekmuvet, ami az ukran zaszlo szineire volt eddig kifestve.

– Mariupolnal a partizanok aknavetovel tuzet nyitottak a varos hataraban levo kozuti ellenorzo pontra, amit a rajta szolgalatot teljesito nemzeti gardistak azonnal elhagytak.

 

Novorosszia hirei (augusztus 22, 18:00-val bezarolag)

– Luganszkba megerkeztek az orosz segelytkonvoj elso teherautoi.

– Jaszinovataja es Ilovajszk iranyabol folytatodik a felkelok ellentamadasa. Felszabadult Peszki telepules. Az ukran kromanyerok komoly vesztesegeket szenvedtek. Felderitok jelentese szerint rengeteg a kormanycsapatok hatorszagaba menekulo front-elhagyo.

– Szlavjanszkban a kromanyerok keszulnek a vedelemre, intenziven vedmuveket emelnek.

– Ket sikeres tuzersegi csapast mertek a felkelok Pantyelejmonovka alatt, illetve a Thelmani-jarasban talalhato kormanyallasok ellen.

– Mariupolban es Dnyepropetrovszkban a kormanyerok elkezdtek vedmuveket emelni a varosok hataraban. Mariupolban elokeszitik a kormanyintezmenyeket az evakualasra.

– Mariupolban az ,,Azovsztal” kohaszati muvekben a munkasok kioltottak a kohokat. A szabotazs kovetkezteben jelenleg csak ket koho mukodik. Az SzBU biztonsagi szolgalat keresi ,,az elkovetoket”|.

– Luganszktol nem messze, az egyik jobb-szektor altal ellenorzott telepulesen a 82 eves oreg apo agyonlotte a Majdan 8. szotnyajanak volt parancsnokat, Oleg Mihnyukot es meg ket ,<Ajdar” zaszloalba tartozo embert megsebesitett, amikor azok megprobaltak megeroszakolni az unokajat.

– Dmitrovka kornyeken tegnap, mint azt a ,,Vosztok” zaszloalj parancsnoka jelentette, harom ,,Tocska-U” raketa csapodott be.

– A kormanyeroknel megjelent az u.n. ,,Krimi szotnya”, ami elmeletileg radikalis krimi tatarokbol all, de gyakorlatilag a volt, Kijevbe szokott mezslisz-vezeto altal felberelt emberekbol all.

– Mironovszk alatt a felkelok megsemmisitettek egy ,,Tocska-U” indito-jarmuvet.

– (Igazolt hir) tegnap Harkov alatt a partizanok Szlobodanscsinanal megtamadtak egy jarmu-konvojt, amely Lozovaja iranyaban haladt. A hadoszlop harom ,,Grad” sorozatvetobol es ugya enyi, lovedekeket szallito teherautobol allt. Az oszlopot megsemmisitettek, az egyik sorozatveto epsegben lett zsakmanyolva. Ebbol leadtak egy sorozatot a kozeli katonai laktanyara.

– A felkelok zsakmanyoltak 4 db 203-mm-es ,,Pion” onjaro loveget. Ezek most erkeztek meg a felkelok allasaiba. Egy a hiba – nincs jelenleg hozzajuk loszer.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....