2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva
Array

Novorosszia hirei (augusztus 23, 02:00 ora).

Novorosszia hirei (augusztus 23, 02:00 ora).

– Rovenyki telepules kozeleben becsapodott egy ujabb ,,Tocska-U” raketa

– (Igazolt hir(azaz korabban lehetett rola tudni, de nem futottak be a bizonyitekok es reszletek) Harkov alatt a harkovi megye partizanjai augusztus 21-en, keso este tamadast inteztek az izjunszk alatt talalhato kozuti ellenorzo pont ellen. Nyolc ukran kormanykatona megsebesult (ketto allapota valsagos), egy meghalt.

– A felkelok aktiv ellenlokesei arra kesztettek a kormanyeroket, hogy elkezdjek kiuriteni az allasokat Torez es Sznyezsnij kozeleben.

– Sulyos harcok utan este a felkelok elfoglaltak Grigorovkat. A visszavonulo ukran kormanykatonak Petrovszkij alatt hatrahagytak egy ,,Uragan” sorozatvetot, megsemmisult harom BTR es egy loszerraktar.

– Hrjascsevatoje alatt a harcok soran a felkelok megsemmisitettek 1db harckocsit, 1db uzemanyagszallitot, 1db teherautot es a visszavonulo kormanykatonak hatrahagytak 3db tonkretett ,,Gvozgyika” onjaro loveget.

– Odesszaban ismeretlenek voros festekkel ontottek le a varos nevet viselo emlekmuvet, ami az ukran zaszlo szineire volt eddig kifestve.

– Mariupolnal a partizanok aknavetovel tuzet nyitottak a varos hataraban levo kozuti ellenorzo pontra, amit a rajta szolgalatot teljesito nemzeti gardistak azonnal elhagytak.

 

Novorosszia hirei (augusztus 22, 18:00-val bezarolag)

– Luganszkba megerkeztek az orosz segelytkonvoj elso teherautoi.

– Jaszinovataja es Ilovajszk iranyabol folytatodik a felkelok ellentamadasa. Felszabadult Peszki telepules. Az ukran kromanyerok komoly vesztesegeket szenvedtek. Felderitok jelentese szerint rengeteg a kormanycsapatok hatorszagaba menekulo front-elhagyo.

– Szlavjanszkban a kromanyerok keszulnek a vedelemre, intenziven vedmuveket emelnek.

– Ket sikeres tuzersegi csapast mertek a felkelok Pantyelejmonovka alatt, illetve a Thelmani-jarasban talalhato kormanyallasok ellen.

– Mariupolban es Dnyepropetrovszkban a kormanyerok elkezdtek vedmuveket emelni a varosok hataraban. Mariupolban elokeszitik a kormanyintezmenyeket az evakualasra.

– Mariupolban az ,,Azovsztal” kohaszati muvekben a munkasok kioltottak a kohokat. A szabotazs kovetkezteben jelenleg csak ket koho mukodik. Az SzBU biztonsagi szolgalat keresi ,,az elkovetoket”|.

– Luganszktol nem messze, az egyik jobb-szektor altal ellenorzott telepulesen a 82 eves oreg apo agyonlotte a Majdan 8. szotnyajanak volt parancsnokat, Oleg Mihnyukot es meg ket ,<Ajdar” zaszloalba tartozo embert megsebesitett, amikor azok megprobaltak megeroszakolni az unokajat.

– Dmitrovka kornyeken tegnap, mint azt a ,,Vosztok” zaszloalj parancsnoka jelentette, harom ,,Tocska-U” raketa csapodott be.

– A kormanyeroknel megjelent az u.n. ,,Krimi szotnya”, ami elmeletileg radikalis krimi tatarokbol all, de gyakorlatilag a volt, Kijevbe szokott mezslisz-vezeto altal felberelt emberekbol all.

– Mironovszk alatt a felkelok megsemmisitettek egy ,,Tocska-U” indito-jarmuvet.

– (Igazolt hir) tegnap Harkov alatt a partizanok Szlobodanscsinanal megtamadtak egy jarmu-konvojt, amely Lozovaja iranyaban haladt. A hadoszlop harom ,,Grad” sorozatvetobol es ugya enyi, lovedekeket szallito teherautobol allt. Az oszlopot megsemmisitettek, az egyik sorozatveto epsegben lett zsakmanyolva. Ebbol leadtak egy sorozatot a kozeli katonai laktanyara.

– A felkelok zsakmanyoltak 4 db 203-mm-es ,,Pion” onjaro loveget. Ezek most erkeztek meg a felkelok allasaiba. Egy a hiba – nincs jelenleg hozzajuk loszer.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó