2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Novak: Oroszország felkészült arra, hogy Európa elutasítja az orosz energiaforrásokat

Oroszország felkészült arra, hogy Európa elutasítja az orosz energiaforrásokat és tudja, hogy hova irányíthatja át a készleteit – közölte hétfőn Alekszandr Novak orosz miniszterelnök-helyettes.

Az orosz olaj visszautasítása katasztrofális következményekkel járna a világpiacra nézve, és az árak hordónként 300 dollárra vagy még magasabbra emelkednének – mondta.

Közölte, hogy Oroszországnak hírszerzési információi vannak egy tervezett provokációról az Ukrán Gázszállító Rendszer (GTS) ellen: ez veszélyes, és Oroszországnak ez nem érdeke.

A Gazprom 100 százalékban teljesíti az Ukrajnán keresztül történő tranzitszerződését – mondta.

Oroszország nem támadta meg a zaporizzsjai atomerőművet. Katonáink együttműködnek az üzem ukrán szakembereivel – tette hozzá Novak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...