2023, április 1.
11.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Nőtt az orosz feldolgozóipar teljesítménye októberben

Június óta először nőtt az orosz feldolgozóipar teljesítménye az idén októberben, elsősorban a termelés bővülése és a belföldi új megrendelések emelkedésének hatására.

A londoni Markit Economics gazdaságkutató intézet hétfőn közölte, hogy az orosz feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) a szeptemberi 49,8 pontról októberben 51,6 pontra emelkedett, május óta a legmagasabb szintre nőtt.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági ágazat teljesítményének növekedését, az az alatti a zsugorodását jelzi.

A jelentésért felelős szakértő rámutatott arra, hogy a megrendelések az új és a régebbi belföldi üzletfelek nagyobb keresletének köszönhetően nőttek, miközben május óta először emelkedett a foglalkoztatottak száma az ágazatban. A külföldi kereslet ugyanakkor már ötödik hónapja csökkent októberben.

A Markit azzal számol, hogy az idén az orosz ipari termelés 4,3 százalékkal nő a tavalyi 2,6 százalékos csökkenés után.

Oroszországban a feldolgozóipar adja a hazai össztermék (GDP) mintegy 16 százalékát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó