2022, december 9.
4.3 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Norvégia elnézést kért a konzuli alkalmazottja oroszellenes kirohanásáért

A norvég külügyminisztérium sajnálja a murmanszki norvég konzulátus egyik alkalmazottját, Elisabeth Ellingsent érintő incidenst, amely egy orosz szállodában történt – közölte a tárca szombaton a TASZSZ orosz hírügynökséggel. Ellingsent azt mondta, hogy gyűlöli az oroszokat.

A minisztérium mélységesen sajnálja az incidenst – mondta Tuva Raanes Bogsnes minisztériumi szóvivő, hozzátéve, hogy a konzulátus munkatársa által kifejezett érzelmek semmilyen módon nem tükrözik a norvég politikát vagy a norvégok hozzáállását az orosz néphez. Hozzátette, hogy a minisztérium a megfelelő csatornákon keresztül dolgozik az incidensen.

Korábban egy videó került fel az internetre, amelyen Ellingsen trágárságokat kiabál egy szálloda alkalmazottaival szemben, ahol megszállt.

Szombaton Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, hogy a tárca mérlegeli, hogyan reagáljon erre a felháborító gyűlöletkeltésre, nacionalizmusra és idegengyűlöletre”.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: korábban kellett volna lépnünk, de bíztunk a minszki megállapodásokban

Oroszországnak korábban kellett volna lépnie az ukrajnai helyzetben, de abban reménykedtünk, hogy békésen rendeződik - mondta Vlagyimir Putyin kirgizisztáni látogatását követő sajtótájékoztatón. "Úgy tűnik, későn...

Putyin: a Nyugat a gyarmatává tette Ukrajnát, az ukránokat pedig ágyútölteléknek használják

A nyugati országok gyarmatukká tették Ukrajnát, az ukrán népet pedig ágyútölteléknek használják Oroszország ellen - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sanghaji Együttműködési...

Irán az Ukrajnába küldött ellenőrizetlen fegyverszállítmányok miatt bírálta a Nyugatot

Az Ukrajnának nyújtott nyugati katonai segítség csak bonyolítja a konfliktust - állította csütörtökön az iráni külügyminiszter. Irán többször hangoztatta az aktív semlegesség álláspontját az...