2023, február 1.
5 C
Budapest
-0.1 C
Moszkva

Norvégia büntetést követelt a kameruni labdarúgóra az orosz zászló miatt a cipőjén

Norvégia azt követelte, hogy Gaël Ondoua kameruni-orosz labdarúgót büntessék meg, amiért orosz zászlóval a futballcipőjén lépett pályára a labdarúgó-világbajnokságon. A FIFA elutasította a norvégok kérését.

Berit Lindeman, a Norvég Helsinki Bizottság főtitkára az NRK norvég csatornának elmondta, hogy a kameruni játékos akciója “politikai szimbólum” volt a felfüggesztett orosz csapat támogatására.

Karl-Erik Thorpe, a norvég televízió “futballszakértője” hozzátette, hogy a Lokomotiv Moszkva növendéke állítólag “tapintatlanságot tanúsított” és provokációt követett el, amiért büntetést érdemel.

A labdarúgó édesapja a moszkvai nagykövetségen dolgozott, Ondoua egész gyermekkorát Moszkvában töltötte. Előbb a Lokomotiv bentlakásos iskolájában tanult, majd megfordult a CSZKA Moszkva, illetve az Anzsi Mahacskala csapataiban is. Miután legalább öt évet eltöltött Oroszországban, megszerezte az állampolgárságot is.

„Mindig ilyenben játszom, Németországban is. Sohasem adnám ezt fel, hiszen Oroszország is az otthonom, akárcsak Kamerun. Amennyiben valaki odajön hozzám és rákérdez, válaszolok rá. Szerintem a cselekedeteinkben szabadok vagyunk. Még panasz is akad ezzel kapcsolatban, akkor is igyekszem hordani” – nyilatkozta a Szport-Ekszpressznek.

A FIFA azonban negatívan értékelte a norvég képviselők álláspontját

“A fegyelmi bizottság tud minderről, de semmi gond, hiszen a játékos Kamerunból és Oroszországból származik, ez csak az egyik hazája zászlaja. Kettős állampolgár.” – mondta Giovanni Marti, a FIFA szóvivője.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Putyin: meg kell akadályozni az orosz régiók ukrán lövetését

Prioritásnak nevezte a határmenti orosz régiók ukrán lövetésének megakadályozását Vlagyimir Putyin orosz elnök egy szerdai tanácskozáson. "Elsődleges feladat a lövetés lehetőségének kiküszöbölése, ez a katonai...

Hivatalos: már a fogyatékkal élőket is besorozzák az ukránok

Már mozgósíthatják azokat az ukránokat, akik egészségi állapotuk miatt korlátozottan vagy nem alkalmasak a katonai szolgálatra - jelentette a helyi média Roman Horbacsra, az...

A Kreml szerint nagy lesz a lelkesedés a nyugati tankok megsemmisítésére

Az orosz vállalkozások és tisztviselők által a nyugati haditechnikai eszközök ukrajnai megsemmisítéséért felajánlott pénzjutalmak elkerülhetetlenül több lelkesedőhöz fognak vezetni, akik hajlandóak lesznek vállalni a...