2022, október 7.
16.6 C
Budapest
9.5 C
Moszkva

Newsweek: a Nyugat meglátta Zelenszkij valódi természetét és nem tetszik neki

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyre inkább felfedi valódi természetét, ami miatt a nyugati országok egyre jobban elegük van belőle – írja Steve Cortes a Newsweek rovatvezetője.

“Az ukrán elnök hónapokon át élvezte az amerikai sajtó és a hírességek szüntelen hízelgését. De most már az ukrajnai uralmának valósága még a leglelkesebb nyugati támogatói számára is tagadhatatlanná válik” – írja.

Az újságíró megjegyzi, hogy a megdöbbentő korrupción kívül a Nyugat más fenntartásai is vannak Zelenszkijjel szemben, mint például az összes ellenzéki médium és párt betiltása, valamint Irina Venediktova főügyész és Ivan Bakanov, a biztonsági szolgálat vezetőjének menesztése menesztés egy napon.

Cortez szerint ráadásul az amerikaiakat idegesítik az ukrán elnök grandiózus fotózásai. Hozzátette, hogy a főügyészt és a biztonsági főnököt valószínűleg a Vogue fotózás szünetében hagyta jóvá.

Már csak a fentiek miatt is el kellene veszítenie a támogatását – véli az újságíró. Majd arra a következtetésre jutott, hogy Ukrajna nem érinti az USA létfontosságú nemzeti érdekeit, és az amerikai beavatkozás csak ártott a konfliktusban részt vevő valamennyi félnek.

Washingtonnak ragaszkodnia kellene a párbeszédhez, a tárgyalásokhoz és a de-eszkalációhoz, ahelyett, hogy fegyvereket és pénzt küldene Ukrajnába, mert “ez nem a mi harcunk, és Zelenszkij biztosan nem a mi harcosunk” – írja Cortes.

Zelenszkijt többször bírálták már államfői megjelenése és nem megfelelő teljesítménye miatt. Június 16-án, amikor az ukrán elnök Franciaország, Németország és Olaszország vezetőit fogadta, hivatalos üzleti öltöny helyett katonai egyenruhát viselt. Zelenszkij és felesége, Olena Vogue magazin számára készített fotózása szintén kritikák hullámát váltotta ki, és az amerikai média szerint az ukrajnai helyzetet komolytalannak mutatta be, ami kétségbe vonja a kijevi hatóságok szavainak és tetteinek őszinteségét.

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Két Donbassz település elfoglalását jelentették be az orosz erők

Elfoglalták az orosz erők Otradivka és Veszel Dolina községet a Donyecki Népköztársaságban - közölte pénteken az Oroszországhoz csatolt régió területvédelmi törzse. Igor Konasenkov altábornagy, az...

Zaharova: az EU-nak döntenie kellene végre, hogy a diplomáciát vagy a harcteret választja

Az Európai Uniónak el kell döntenie, hogy az ukrajnai konfliktust diplomáciai úton vagy erőszakos módon akarja-e megoldani - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi...

Biden: a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van

Joe Biden amerikai elnök szerint a nukleáris háború kockázata a legmagasabb szinten van a hidegháború 1960-as évekbeli csúcspontja óta. Azt állította továbbá, hogy Oroszország...