2023, március 21.
14.1 C
Budapest
5 C
Moszkva

Népszavazás lehet Donyeck és Luganszk Oroszországba olvadásáról

Oleg Matvejcsev, az orosz Állami Duma képviselője kijelentette, hogy “bármelyik pillanatban” népszavazást tarthatnak a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok csatlakozásáról az Oroszországi Föderációhoz.

“Donyeckben és Luganszkban abszolút szabadon tarthatunk népszavazást abban a pillanatban, amikor szükségünk van rá, és beolvaszthatjuk őket Oroszországba” – mondta a Business Online-nak adott interjújában az Egységes Oroszország Pártja parlamenti képviselője.

Hozzátette, hogy az orosz csapatok biztosan nem fognak kivonulni a felszabadított területekről Herszon, Harkov és Zaporizzsja régiókban.

“Ahol a katonáink civil-katonai közigazgatásokat hoztak létre, ahol bebetonozták magukat és már egyértelműen kapcsolatban állnak a helyi lakossággal, ott maradnak” – tette hozzá a képviselő.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó