2022, június 26.
30.8 C
Budapest
28.8 C
Moszkva

Nemkívánatos szervezetnek minősítette az amerikai Atlanti Tanácsot az orosz főügyészség

Nemkívánatos külföldi nem kormányzati szervezetnek minősítette az amerikai Atlanti Tanácsot (Atlantic Council of the United States) csütörtökön az orosz főügyészség.

Közleményében a főügyészség azt állította, hogy az Atlanti Tanács működése veszélyt jelent Oroszország alkotmányos rendjére és biztonságára.

A hivatal értesítette az orosz igazságügyi minisztériumot döntéséről, amelynek értelmében a tanácsot – tizenhetedikként – fel kell venni a nem kívánatos külföldi és nemzetközi szervezetek listájára.

Az 1961-ben alapított, Washingtoni székhelyű Atlanti Tanács elemzőközpont, amely fórumot biztosít döntéshozók nemzetközi politikai és világgazdasági eszmecseréjéhez. A szervezet a NATO központi szerepéből indul ki a biztonságpolitikában. A tanács elnöke 2018-ig az Egyesült Államok jelenlegi moszkvai nagykövete, Jon Huntsman volt.

A ruszofób ex ukrán elnök Petro Porosenko és az AtlanticCouncil

A vonatkozó orosz törvény értelmében a nemkívánatosnak nyilvánított szervezeteknek tilos képviseletet nyitniuk és ismeretterjesztést folytatniuk Oroszországban, pénzügyi tevékenységükről a bankok kötelesek értesíteni a bankfelügyeletet.

Az ilyen testületek munkájában való részvétel adminisztratív felelősségre vonás esetén 100 ezer rubelig (mintegy 460 ezer forintig) terjedő bírsággal, büntetőjogi felelősségre vonás esetén pedig kettőtől hat évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS