2022, december 9.
3.5 C
Budapest
-4 C
Moszkva

Németországot csődhullám fenyegeti az oroszellenes szankciók miatt

Németországot csődhullám fenyegeti az Oroszországgal szembeni szankciós politika miatt – figyelmeztetett csütörtökön Klaus Ernst, a Bundestag energiaügyi bizottságának elnöke.

A baloldali politikus a Twitteren közzétett bejegyzésében Olaf Scholz kancellár korábbi kijelentéseit hozta fel, miszerint a szankciók nem sújthatják jobban Európát, mint az orosz vezetést.

“Most hét szankciócsomagot vetettünk ki, a Gazprom pedig rekordprofitot termel. Ugyanakkor csődhullám fenyeget minket. Ezért: tárgyaljunk Oroszországgal nyitottan” – sürgetett Ernst.

A gáz- és áramárak szárnyalása miatt Németország, a legnagyobb uniós gazdaság az előrejelzések szerint 2023-ban zsugorodni fog.

A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet szerint az energiaválság “pusztítást végez” a német gazdaságban, és jövőre a GDP 0,3%-os csökkenéséhez vezethet.

A hónap elején egy másik baloldali német politikus, Sahra Wagenknecht is a kormányt bírálta, amiért sikerült az országot teljes körű “gazdasági háborúba” sodorni a legfőbb energiaszállítóval, Oroszországgal. A Bundestagban felszólalva azt mondta, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók “végzetesek” magára Németországra nézve.

Az irányíthatatlanná vált energiaárak miatt az ország gazdasága hamarosan “csak a régi szép időkre emlékeztet” – figyelmeztetett a képviselő, aki a korlátozások eltörlésére szólított fel, miközben tárgyalásokat kezdeményezett Moszkvával.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Csaknem 100 lengyel zsoldossal végeztek az orosz erők Ukrajnában

Oroszország védelmi minisztériuma azt közölte, hogy egyetlen nap alatt számos nagy jelentőségű célpontot semmisített meg nagy pontosságú csapásokkal Ukrajnában. Köztük amerikai és német gyártmányú...

Putyin: Oroszország válaszcsapásként támadja az ukrán infrastruktúrát

Az orosz hadsereg azt követően kezdett el csapásokat mérni Ukrajna energetikai infrastruktúrájára, hogy merényletet követtek el a Krími híd ellen - jelentette ki Vlagyimir...

Klicsko: apokaliptikus télre kell készülnünk, de még nem kell evakuálni Kijevet

Az ukrán villamosenergia-hálózatot ért folyamatos orosz csapások "apokaliptikus" forgatókönyvet hozhatnak Kijevben - mondta Vitalij Klicsko polgármester szerdán a Reutersnek, de hangsúlyozta, hogy a hatóságok...