2023, október 3.
16.7 C
Budapest
10.9 C
Moszkva

Német védelmi miniszter: döntő hónapok következnek Ukrajnában

Boris Pistorius német védelmi miniszter a ZDF televízióban azt mondta, hogy az idei év, sőt a következő hónapok is döntőek lehetnek az ukrajnai konfliktus szempontjából.

“Nagy valószínűséggel ez egy döntő év, most már inkább döntő hónapok lesznek” – mondta a csatornának Pistorius az Egyesült Államokban tett látogatása előtt.

Elmondta, hogy Németország ezért is juttatott néhány hete újabb, 2,7 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának.

Az ukrán ellentámadás a déli Donyeck, Zaporozsje és Artyomovszk (Bahmut) irányában június 4-én kezdődött. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap közölte, hogy Kijev az úgynevezett ellentámadás kezdete óta 259 harckocsit és 780 páncélozott járművet veszített, csak az elmúlt héten pedig 41 harckocsit és 102 páncélozott járművet csak az Orehovo fronton. Putyin korábban azt mondta, hogy az ukrán erők súlyos veszteségeket szenvedtek az offenzívában, és semmilyen irányban nem értek el sikereket.

Korábban az orosz elnök a Biztonsági Tanács tagjaival tartott operatív megbeszélésen azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők tartalékai még nem merültek ki. Ugyanakkor elmondta, hogy az Oroszországi Föderáció tisztában van azzal, hogy az ellenfél további külföldi felszereléseket fog Ukrajnának szállítani, de a mozgósítási tartalékuk nem korlátlan.

Hozzátette, hogy “úgy tűnik, hogy a nyugati országok készek az utolsó ukránig harcolni”.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter arról számolt be Putyinnak, hogy az ukrán csapatok csökkentették tevékenységüket és átcsoportosítanak, az elszenvedett veszteségek ellenére még mindig vannak erőik az offenzívához, és hozzátette, hogy amit a Nyugat szállított Kijevnek és még fog szállítani, az nem fogja jelentősen befolyásolni a különleges művelet menetét.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fehér Ház: az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására

Az Egyesült Államoknak nincs pénze Kijev hosszú távú katonai támogatására - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára egy tájékoztatón. "Ezek (a pénzeszközök. - a...

Kreml: a nyugati politikusokat, akiket a nemzeti érdekek vezetnek, rögtön oroszbarát jelzővel bélyegzik meg

A függetlenség demonstrálása Brüsszeltől nem jelenti automatikusan azt, hogy egy politikus "oroszbarát" - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak. A szlovákiai választási...

Oroszország bizonyítékot mutatott, hogy az USA silány minőségű testpáncélt küldött Ukrajnának

Az orosz védelmi órásvállalat, a Rosztyeh által közzétett videó kétségbe vonta az USA által Ukrajnának küldött katonai támogatás minőségét, miután egy trófeaként a harctérről...
spot_img

Videó