2023, március 21.
18.4 C
Budapest
7.9 C
Moszkva

Német képviselőnő: Baerbock nem felel meg a feladatára

Sahra Wagenknecht, a Bundestag tagja pénteken bírálta Annalena Baerbock német külügyminisztert, amiért azt mondta, hogy az ország háborúban áll Oroszországgal.

“Baerbock kijelentése, miszerint Németország háborúban áll Oroszországgal, azt mutatja, hogy nem felel meg a feladatára. A külügyminiszternek csúcsdiplomatának kellene lennie, és nem úgy viselkednie, mint elefánt a porcelánboltban, és eltaposni országunk hírnevét” – írta a törvényhozó a Twitteren.

Baerbock kedden Strasbourgban, az Európa Tanács parlamenti közgyűlésén azt mondta, hogy az európai országok Oroszországgal állnak háborúban, nem egymással. Felszólította az európai országokat, hogy növeljék Kijev támogatását, és azt mondta, Németország háborúban áll Oroszországgal. A német külügyminisztérium később a Bild című lapnak azt mondta, hogy a Kijevnek nyújtott segítség nem teszi Berlint az ukrajnai konfliktus részesévé.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő pénteken felszólította Németország oroszországi nagykövetét, hogy tisztázza Berlin státuszát az ukrajnai konfliktusban.

“A német külügyminiszter azt mondta, hogy országa más nemzetekkel együtt harcol Oroszország ellen. Minisztériuma azonban nem tekinti az országot a konfliktus részének. Tekintettel ezekre az ellentmondásos kijelentésekre, Németország oroszországi nagykövetének tisztáznia kellene azokat” – közölte az orosz diplomata a Telegramon.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Scholz: a Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában

A Nyugatnak fel kell készülnie egy hosszú távú konfliktusra Ukrajnában - figyelmeztetett Olaf Scholz német kancellár. Azt jósolta, hogy a harcok befejezése után a...

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden hivatalos megbeszélésre fogadta kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget a Kremlben. Az elnök a megbeszélést követően a Peking által nemrégiben előterjesztett...

A britek gyengített uránt tartalmazó lövedékeket adnak Ukrajnának

Az Egyesült Királyság "gyengített uránt tartalmazó páncéltörő lövedékeket" küld Ukrajnának - írja a Declassified UK. Annabel Goldie védelmi miniszter tegnap közölte ezt a Lord Hylton...
spot_img

Videó