2023, március 29.
2.1 C
Budapest
4.7 C
Moszkva
Array

“Nem okoznak tragédiát az aktuális olajárak az orosz költségvetésnek”

Vlagyimir Putyin orosz elnök azt nyilatkozta az aktuális (alacsony) olaj-árakról, hogy “nem tragédia” az orosz állami költségvetés számára, s egyben hangsúlyozta hogy előre láthatólag rövid- alsó középtávon áremelkedéssel fogják saját magukat korrigálni az árak a piacon.

A pénteki, milánói találkozót követően, Pjotr Poroshenko ukrán elnökkel tartott megbeszélése után az újságíróknak azt nyilatkozta az orosz elnök, hogy az aktuális olajár 😯 USD per hordó nem igazán nyereséges a nagy olajkitermelő országoknak és cégeknek és ezért a előreláthatólag a közeljövőben áremelkedési korrekcióval fog a piac reagálni.

Putyin azt is lemondta, hogy az eredeti orosz költségvetés 96 USD per hordó árfolyamon volt tervezve, de az elnök ezt követően azt is elmondta, hogy ez nem fog éles költségvetési deficitet eredményezni az orosz költségvetésben, mert az részleges korrekció alá kerülhet, viszont az áttervezés egyáltalán nem érinti a jóléti kiadásokat és a szociális kiadásokat sem.

“Talán át kell terveznünk számokat az állami költségvetésben. Talán pár dolgot le kell vágnunk, de ez teljes bizonyossággal nem érinti a szociális kiadásokat” – mondta el az orosz elnök. Az orosz elnök szerint, ha kell, az állam úgy szabja a költségvetést, hogy az mégse kerüljön sor szignifikáns veszteségekre.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Először jelentette GDLSB okosbomba megsemmisítését az orosz védelmi tárca

Először tett említést GLSDB (rakétameghajtóval ellátott földi indítású precíziós bomba) lelövéséről keddi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium. Az Egyesült Államok idén januárban jelentette be, hogy...

USA: nincs értelme fejlett drónokat adni Ukrajnának, mert nincs esélyük az orosz légvédelemmel szemben

Az Egyesült Államok nem látja értelmét annak, hogy átadja Ukrajnának az MQ-9 Reaper felderítő és csapásmérő drónokat, mert azoknak nincs esélyük az orosz légvédelmi...

DNR: orosz kézre került a bahmuti színesfémüzem is

Az orosz erők szinte teljesen megtisztították az ipari övezetet, amelyen a bahmuti (Artyomovszk) színesfém-feldolgozó üzem (AZOM) található - közölte Gyenisz Pusilin, a nagyrészt orosz...
spot_img

Videó