2023, november 29.
0.8 C
Budapest
-3.2 C
Moszkva

Nem ad életjelet magáról a brit nagypapa, aki Ukrajnába ment az oroszok ellen harcolni

Hónapok óta nem jelentkezett egy hírhedt skót futballhuligán, aki az orosz hadsereg ellen ment harcolni Ukrajnába – írja a Mirror.

A 61 éves Robert Grady egyike volt azoknak a briteknek, akik Zelenszkij felhívására Ukrajnába utaztak és csatlakoztak az ukrán fegyveres erők nemzetközi légiójához.

Jelenleg ismeretlen a holléte, miután a közösségi médiában nem posztol és családjával se vette fel a kapcsolatot.

2022 áprilisában egy videón rögzítették, amint testpáncélt visel és egy támadófegyvert tart a kezében.

A felvételen azt mondta: “A nevem Rob. Egy 61 éves skóciai nagypapa vagyok. Ukrajnába utaztam, hogy segítsek Ukrajnának az oroszok elleni harcban.

“Mindent megteszek, ami tőlem telik, hogy megmentsem Ukrajnát Putyintól. Mindenki a világon kérem, segítsen Ukrajnának”.

Grady legutóbbi közösségi média posztja augusztusban volt, amikor profilképét egy skót zászló elejére helyezett ukrán címerrel frissítette.

A korábbi posztok között szerepelnek különböző képek, amelyeken Grady Ukrajnában fegyverrel a kezében látható, sőt egy olyan is, amelyen egy tank előtt áll.

Tavaly nyáron egy grúz parancsnok azt mondta, hogy mintegy 3000 brit zsoldos harcol Ukrajnában Oroszország ellen.

A parancsnok becslései nem hivatalosak, de azt mondták, hogy a brit zsoldosok a külföldi harcosok második legnagyobb csoportját alkotják, megelőzve az Egyesült Államokat és Grúziát.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Stoltenberg: a NATO-tagok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára, hogy tárgyaljon

A NATO-tagállamok nem gyakorolnak nyomást Ukrajnára az Oroszországgal folytatott béketárgyalások megkezdését illetően - mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a BBC-nek adott interjújában. Arra a kérdésre, hogy...

Moszkva nem lát esélyt egy jövő évi tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes nem lát esélyt a tűzszünetre az ukrajnai konfliktusban jövőre, tekintettel arra, hogy Kijev és nyugati támogatói olyan álláspontra helyezkedtek, amely...

NRK: rekordbevételre tett szert az egyik NATO-tagállam az ukrán válságból

Norvégia tavaly rekordösszegű olaj- és gázbevételre tett szert, miután az ukrajnai konfliktus miatt az energiaárak az egekbe szöktek - jelentette kedden az NRK televízió....
spot_img

Videó