2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Négymilliárd rubelre bírságolták a Google-t Oroszországban

A Google-t újabb bírsággal sújtották Oroszországban egy korábbi bírság megfizetésének elmulasztása miatt: az amerikai informatikai óriáscégnek több mint négymilliárd rubelt (kb 16 milliárd forint) kell fizetnie az orosz költségvetésbe – közölte a Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat.

“A moszkvai Presznyenszkij kerület békebírósága a Google LLC ellen a meg nem fizetett összeg kétszeresének megfelelő bírságot szabott ki” – áll a közleményben.

A szolgálat 2022 februárjában arra a következtetésre jutott, hogy a Google tulajdonában lévő YouTube videomegosztó oldal átláthatatlan, elfogult és kiszámíthatatlan szabályokat alkalmaz a fiókok és tartalmak blokkolására.

A hivatal bűnösnek találta a vállalatot erőfölénnyel való visszaélésben, és kétmilliárd rubelt meghaladó forgalmi bírságot szabott ki.

A Google megpróbált fellebbezni a döntés ellen, de a fellebbviteli választottbíróság helybenhagyta a hatóság álláspontját.

Több tucat orosz médiaforrás panaszkodott arra, hogy az ukrajnai különleges művelet megkezdése után blokkolták YouTube-csatornáikat. A Roszkomnadzor 2022 márciusában 54 ilyen esetről számolt be, amelyek többek között a RIA Novosztyit, a Szputnyikot, az Pervij Kanal, a Rosszija 1-et, az NTV-t és az RBK-t érintették. Sokan közülük bíróságon támadták meg a blokkolást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó