2023, március 22.
13.5 C
Budapest
3.8 C
Moszkva

NATO: készen állunk a közvetlen konfrontációra Oroszországgal

A NATO készen áll az Oroszországgal való közvetlen konfrontációra – mondta a szövetség katonai bizottságának elnöke, Rob Bauer admirális az RTP portugál lapnak.

Kifejezte azon véleményét, hogy Moszkva stratégiai céljai túlmutatnak Ukrajnán. Bauer szerint Oroszország állítólag vissza akar térni a Szovjetunió határaihoz.

A katonai parancsnok szerint az atlanti szövetség országainak ipari termelését a katonai szféra felé kell átirányítani, és a NATO újrafegyverzését prioritásnak nevezte. Az admirális szerint a blokk elvesztette a katonai kezdeményezés monopóliumát.

Oroszország a maga részéről többször rámutatott, hogy az Észak-atlanti Szövetség célja a konfrontáció. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hangsúlyozta, hogy a NATO további bővítése nem hozna több biztonságot Európának. A külügyminisztérium szerint Moszkva továbbra is nyitott a NATO-val folytatott párbeszédre, de egyenlő feltételek mellett, míg a Nyugatnak fel kell hagynia a kontinens militarizálására irányuló politikájával.

Oroszország az elmúlt években azt állította, hogy a nyugati határai közelében példátlan NATO-tevékenység folyik. A NATO kibővíti kezdeményezéseit, és ezt “az orosz agresszió elrettentésének” nevezi. Moszkva többször is aggodalmát fejezte ki a szövetség európai haderőfejlesztése miatt. A Kreml rámutatott, hogy Oroszország nem jelent fenyegetést, de nem fogja figyelmen kívül hagyni az érdekeit potenciálisan veszélyeztető intézkedéseket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Zaharova: a Nyugat teljesen el akarja pusztítani Ukrajnát

A brit kormány azon terve, hogy szegényített uránt tartalmazó lövedékeket küldjön Kijevnek, amelyeket a Moszkvával folytatott konfliktusban használnának, azt mutatja, hogy a nyugati állítások,...

Charles Michel: az EU egy éven belül 1 millió darab lőszerrel látná el Ukrajnát

Az Európai Unió célja, hogy a következő 12 hónapon belül 1 millió darab lőszerrel lássa el Ukrajnát, és biztosítsa ehhez a megfelelő finanszírozást; "ennek...

Sojgu: Moszkva mérlegeli a szegényített uránt tartalmazó brit lövedékekre adható választ

A Kijevbe irányuló, szegényített uránt tartalmazó lövedékek szállítása arra kényszeríti Moszkvát, hogy mérlegelje, miként reagálhat - jelentette ki kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. "Ez...
spot_img

Videó