2023, október 4.
18.2 C
Budapest
13.7 C
Moszkva

Nagykövet: az Egyesült Államok orosz területek elleni támadásra uszítja Ukrajnát

Az Egyesült Államok orosz területek elleni támadásra uszítja Ukrajnát, annak ellenére, hogy ennek ellenkezőjét állítja nyilvánosan – jelentette ki szerdán Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet.

Antonov azzal érvelt, hogy Washington nyilatkozatai az orosz főváros elleni legutóbbi dróntámadásra válaszul az ukrán terroristák bátorításának hangzanak.

“Az [amerikai] kormányzat nem érti, hogy senki sem hiszi el a szlogenjeiket arról, hogy nem támogatják az orosz területre irányuló ukrán csapásokat?!” – mondta a diplomata a nagykövetség Telegram-csatornáján közzétett közleménye szerint.

Antonov megjegyzései azután hangzottak el, hogy a Fehér Ház szóvivője újságíróknak azt mondta, hogy “általánosságban nem támogatjuk az Oroszország területén belüli támadásokat”. A dróntámadás célja az volt, hogy “félelmet keltsenek az oroszok között” és aláássák a hatóságokba vetett bizalmat – mondta.

“Az Oroszországi Föderációt már régen halálbüntetésre ítélték Nyugaton. De egyszerűen nincs bennük annyi, hogy ezt a célt elérjék” – jelentette ki a nagykövet.

A robbanóanyagot szállító drónok kedd reggel lakóházakba csapódtak Moszkvában. Az orosz védelmi minisztérium szerint nyolc UAV vett részt a támadásban, és mindegyiküket vagy megsemmisítette a légvédelem, vagy zavaró berendezések használata miatt letértek a pályáról. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester közölte, hogy senki sem halt meg vagy sérült meg súlyosan.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadója, Mihajlo Podoljak tagadta, hogy Kijevnek köze lenne a támadáshoz, de azt mondta, hogy további hasonló támadások várhatóak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videó: amerikai gyártmányú MAXX Pro-t talál el az orosz drón

Az egyik orosz Telegram-csatorna által szerdán közzétett videón látható, hogy egy ukrán, amerikai gyártmányú MAXX Pro aknavédett (MRAP) járművet eltalálnak egy kamikaze drónnal. A felvételen...

Olasz védelmi miniszter: minden lehetőséget kimerítettünk Ukrajna támogatására

Olaszországnak nincsenek korlátlan forrásai Ukrajna támogatására - mondta az ország védelmi minisztere, Guido Crosetto a Sky TG24 csatornának. "Olaszország sokat tett, a légvédelmi rendszerekre összpontosított,...

The Guardian: Charles Michel csak véletlenül mondta, hogy Ukrajna 2030-ban EU-tag lesz

Az Európai Tanács vezetője, Charles Michel, amikor Ukrajna EU-csatlakozásának lehetséges időpontjairól beszélt, "véletlenszerűen" mondta a 2030-as évet, amelynek nincs semmi alapja - írja a...
spot_img

Videó