2023, március 24.
18.4 C
Budapest
5.7 C
Moszkva

Muradov: Ukrajna nem tartja meg jelenlegi határait

Ukrajna nem marad meg a jelenlegi határain belül – mondta a RIA Novosztyinak a Krím orosz elnöki állandó képviselője és a krími kormány miniszterelnök-helyettese, Georgij Muradov.

“Ukrajna, ahogyan volt, úgy gondolom, már nem marad meg. Ez már az egykori Ukrajna” – mondta Muradov.

Szerinte Ukrajna a korábbi formájában valószínűleg csak egy szövetségi államként létezhetne, a nemzeti közösségek jogainak teljes tiszteletben tartása mellett, különös tekintettel a nyelvi, kulturális, oktatási és vallási jogokra.

“Ez különösen igaz az államalkotó orosz nép jogaira, amelynek nyelvi jogait az ukrán alkotmány tizedik cikkelye rögzíti. Ezeket az elveket azonban durván megsértették, és az ukrán állam életképtelenné vált” – hangsúlyozta.

Szerinte egyetlen olyan ország sem tűrné el, amely tiszteli magát és népét, hogy a szomszédos államokban élő honfitársainak ősi jogait durván megsértsék.

“Annál is inkább, ha ezek a kísérletek az emberek egyenes megsemmisítésében nyilvánulnak meg, ahogyan az elmúlt években történt Ukrajnában az oroszok és orosz ajkúak ellen, ott ahol évszázadok óta élnek szülőföldjükön” – mondta Muradov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán területek Romániához csatolására nyújtott be törvényjavaslatot egy román képviselő

Egy ellentmondásos törvényjavaslat, amelyet a héten nyújtottak be a román parlamentnek, azt sürgette, hogy a kormány 2027-ig hagyjon fel Ukrajna határainak elismerésével, és csatolja...

Amerikai tanácsadó: az ukrán tavaszi ellentámadás sokkolni fogja a világot

Az ukrán hadsereg készen áll arra, hogy a következő hetekben hatalmas offenzívát indítson az orosz csapatok ellen, amely megdöbbenti majd a globális közösséget -...

Medvegyev az Ukrajnába érkező külföldi katonai szakértők megsemmisítésére szólított fel

Az Ukrajnába szállított fegyvereket kísérő nyugati katonai szakértők legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára - jelentette ki Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács helyettes...
spot_img

Videó