2022, július 1.
36.9 C
Budapest
22.1 C
Moszkva

Muradov: Ukrajna nem tartja meg jelenlegi határait

Ukrajna nem marad meg a jelenlegi határain belül – mondta a RIA Novosztyinak a Krím orosz elnöki állandó képviselője és a krími kormány miniszterelnök-helyettese, Georgij Muradov.

“Ukrajna, ahogyan volt, úgy gondolom, már nem marad meg. Ez már az egykori Ukrajna” – mondta Muradov.

Szerinte Ukrajna a korábbi formájában valószínűleg csak egy szövetségi államként létezhetne, a nemzeti közösségek jogainak teljes tiszteletben tartása mellett, különös tekintettel a nyelvi, kulturális, oktatási és vallási jogokra.

“Ez különösen igaz az államalkotó orosz nép jogaira, amelynek nyelvi jogait az ukrán alkotmány tizedik cikkelye rögzíti. Ezeket az elveket azonban durván megsértették, és az ukrán állam életképtelenné vált” – hangsúlyozta.

Szerinte egyetlen olyan ország sem tűrné el, amely tiszteli magát és népét, hogy a szomszédos államokban élő honfitársainak ősi jogait durván megsértsék.

“Annál is inkább, ha ezek a kísérletek az emberek egyenes megsemmisítésében nyilvánulnak meg, ahogyan az elmúlt években történt Ukrajnában az oroszok és orosz ajkúak ellen, ott ahol évszázadok óta élnek szülőföldjükön” – mondta Muradov.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS