2022, június 29.
21.1 C
Budapest
14.7 C
Moszkva

Műbőr

A bőr olyan anyag, amelyre már évtizedek óta mint luxus anyagra tekintenek. Az ülőgarnitúrák, a fotelek, valamint a bőrruhák a luxus és a kényelem jelképei voltak a múltban és a jelenben is. Az öko bőrnek, a műbőrnek és a textilbőrnek azonban már több évé sikerült az előtérbe kerülnie.

Bőr – természetes anyag

A bőr előnyeiről nem is kell beszélni. Évekig képes megőrizni kinézetét és minőségét. Ha van otthonában bőr kanapé, bőr cipő vagy bőr ruházat, nagyon jól tudja, milyen kényelmes, tartós és ellenálló ez az anyag.

 A bőr nagy hátránya az ára, amely jelentősen meghaladja az egyéb anyagokból készült ruházat és bútorok árát. A természetes bőrt kiválóan helyettesítheti a műbőr. A gyártástól függően megkülönböztetünk műbőrt és öko bőrt.

Műbőr, textilbőr vagy öko bőr?

Műbőr

A műbőr Németországból származik. Szinte tökéletes helyettesíti a valódi bőrt, néhány jelentős különbséggel. A műbőr ára jóval alacsonyabb, mint a valódi bőré. Ennek köszönhetően több ember engedheti meg magának a luxus bútorokat. De ez nem csak a bútorokat érinti. A műbőr kiváló anyag a ruhákhoz is. A valódi bőrtől eltérően, a műbőr légáteresztő, ami különösen a meleg hónapokban méltányolható. Habár élettartama rövidebb, de ezen az áron könnyen vásárolhat akár két ülőgarnitúrát is. A második jelentős különbség a műbőr eredete. Nem élő állatoktól származik.

Ha szoknyát, dzsekit, kabátot vagy nadrágot szeretne, használjon műbőrt. A Bubulakovo.hu e-shopban a színek és minták nagy választéka található. Alkalmasak ruhák, kézitáskák készítéséhez, valamint ülőgarnitúrák, fotelok vagy székek kárpitozásához is. A műbőrt alig lehet megkülönböztetni a valódi bőrtől (ami a textilbőr és az öko bőr esetében nem mondható el)

Textilbőr

Lehet, hogy úgy gondolja, hogy a textilbőr és az öko bőr a műbőr különböző nevei. Nem, nem így van. Ez kétféle műbőr. A különbség az előállítása során felhasznált anyagok között található.

Textilbőr – polivinil-kloridot tartalmaz, amelyet a hordozóanyagra visznek fel. Ebben az esetben leggyakrabban a poliészter a hordozóanyag.

Ha a textilbőrre véletlenül vizet öntött, semmi sem történik. A víz a textilbőr felületén marad, és nem ázik át. A sós víz a textilbőrt tönkre teszi – berepedezik

Öko bőr

A legújabb műbőr fajtáról van szó, amely szinte azonnal sikert aratott. Gyakran használják ülőgarnitúrák és fotelek kárpitozására, de ruhák, cipők vagy kézitáskák készítésére is felhasználható.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS