2022, június 30.
26.6 C
Budapest
19.5 C
Moszkva

Moszkvában a belügyekbe való beavatkozással vádolták meg az amerikai nagykövetséget

Az orosz külügyminisztérium pénteken a belügyekbe való beavatkozással vádolta meg a moszkvai amerikai nagykövetséget, egy, az amerikai diplomácia által a közösségi médiában megjelentetett térkép miatt, amely bemutatta a múlt szombati, akkor még előkészületben lévő, a hatóságokkal nem egyeztetett ellenzéki tiltakozás feltételezett útvonalát.

Az orosz diplomáciai tárca közleményt adott ki, amely szerint bekérette Tim Richardson amerikai követtanácsost a térkép miatt, amelyet az amerikai külügyminisztérium konzuli osztálya jelentetett meg a Twitteren, arra szólítva fel az embereket, hogy ne vegyenek rész a menetben.

Az orosz diplomáciai tárca a nem engedélyezett tüntetésben való részvétel melletti agitációként és az orosz belügyekbe való beavatkozási kísérletként értelmezte “a szervezők által összeállított” ábra közlését.

Korábban Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azt mondta, hogy a tiltakozó menet útvonalát percnyi pontossággal írták le, majd az amerikai követség kommentálta annak következményeit. Zaharova emellett német újságírókat az akcióban való részvételre való nyílt buzdítással vádolt meg.

Az orosz külügyminisztérium csütörtökön az orosz belügyekbe való beavatkozási kísérletnek minősítette a Deutsche Welle (DW) német közszolgálati rádió- és televíziócsatorna moszkvai tömegtüntetésekről készült tudósítását.

A tárca csütörtöki közleménye megengedhetetlennek nevezte a német hírcsatorna eljárását.

A tárca hangsúlyozta: amennyiben a DW ismét ilyen felhívást tesz közzé, Moszkva lépéseket fog tenni az ország hatályos törvényeinek megfelelően. Hozzátette, hogy mindezt közölték a moszkvai német nagykövetséggel is.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS