2022, augusztus 16.
32.7 C
Budapest
28.3 C
Moszkva
Array

Moszkvába indult az idei utolsó debreceni charterjárat

RepülőVéget ért az idei charterszezon Debrecenben; az utolsó repülőgép, a Moskovia Airlines járata, a fedélzetén 148 utassal szombaton indult el Moszkvába – közölte az Airport-Debrecen Kft. igazgatója sajtótájékoztatón, a városban. Sápi Tamás hozzátette: tavalyhoz képest az idén 40 százalékkal, 13 ezerről 18 ezerre nőtt a debreceni repülőtéren a chartergépek utasforgalma. Míg 2011-ben 4 légitársaság 52 járata fordult meg a légikikötőben, addig 2012-ben áprilistól októberig 7 légitársaság 77 járata szállította a utasokat. Az igazgató elmondta azt is, hogy a menetrendszerű járatok utasaival együtt az utasok száma várhatóan eléri az ötvenezret a debreceni repülőtéren. Jövőre – elsősorban a menetrendszerű járatok számának növekedése miatt – már meghaladhatja a 150 ezret az utasok száma – fűzte hozzá. A német Germania légitársaság Berlin, Drezda, Lipcse és Erfurt érintésével kéthetente közlekedő járata nyitotta az idei charterszezont április 12-én. A gépeken szeptember 27-éig 12 turnusban csaknem 1200 német turista érkezett pihenni Hajdúszoboszlóra – ismertette Sápi Tamás.

 

Hozzátette: szintén a fürdőváros vendégei töltötték meg augusztus 9. és október 13. között az orosz Tatarstan és a Moskovia Airlines Moszkva és Debrecen között közlekedő járatát, amelyen 6 turnusban 705-en utaztak. A gépek átlagos kihasználtsága mintegy 80 százalékos volt.

Idén is népszerűek voltak a már hagyományosnak mondható, Debrecenből elérhető nyaralóhelyek. A nyári csúcsidőszakban hetente 5 gép vitte a pihenni vágyókat Bulgáriába (2000 utas), Egyiptomba (1500 utas), Tunéziába (1300 utas) és Törökországba (2500 utas).

November 15-én indul a téli szezon: két hét múlva megérkezik a repülőgépek jégtelenítését biztosító speciális berendezés, és felkészültek a 100 ezer négyzetméter betonfelület síkosságmentesítésére, valamint a hóeltakarításra is – válaszolta az igazgató az MTI érdeklődésére.

Sápi Tamás elmondta azt is, hogy jövő tavasztól a jelenlegi három nap helyett már a hét öt napján közlekedik menetrendszerű járat Debrecen és London-Luton között. A Wizz Air légitársaság ez év decemberében pedig elindítja menetrendszerű járatait Debrecen és Milánó, valamint Debrecen és Eindhoven között.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Kuleba: a nyugati országok Ukrajna bukására várnak

Több nyugati ország arra vár, hogy Kijev megadja magát, és azt hiszik, hogy a problémáik azonnal megoldódnak - mondta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egy...

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...