2022, november 29.
0.9 C
Budapest
-6.3 C
Moszkva

Moszkva válaszszankciókat vezetett be 52 ír politikus ellen

Oroszország válaszszankciókat vezetett be 52 ír tisztviselő és politikus ellen – közölte szerdán az orosz külügyminisztérium.

“Válaszul az ír kormány oroszellenes kurzusára, amely feltétel nélkül támogatja az Európai Unió által az orosz állampolgárokkal szemben bevezetett egyoldalú korlátozó intézkedéseket, amelyek célja, hogy megkísérelik országunkat nemzetközileg elszigetelni, döntés született az ír vezetés 52 kulcsfontosságú képviselője és politikai személyisége orosz szankciós listára helyezéséről” – állt a tárca honlapján közzétett nyilatkozatban.

Az Oroszországi Föderációba való beutazási tilalom alá került ír állampolgárok listáján szerepel többek között Micheál Martin miniszterelnök, a helyettese, Leo Varadkar, Seán O’Fearghaíl, az alsóház elnöke, Simon Coveney külügy- és védelmi miniszter, Helen McEntee igazságügyi miniszter, Paschal Donohoe pénzügyminiszter, valamint több szenátor és alsóházi képviselő.

Az orosz külügyminisztérium szerint “Brüsszel utasításait követve Írország agresszív oroszellenes propagandakampányt folytat, miközben a kétoldalú együttműködés visszafogásának útját követi a saját érdekei rovására”. Az orosz diplomáciai tárca az Írország által táplált “ruszofób hisztéria” példájaként említette a dublini orosz nagykövetség elleni márciusi támadást.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés -

UKRÁN VÁLSÁG

Az időjárás és járműhiány miatt az ukránok nem tudják evakuálni sérültjeiket

Az időjárás és az erők hiányosságai miatt az ukránok számára sokkal nehezebbé vált a sebesültek evakuálása Kupjanszk és Kraszno-Limanszk irányában - mondta a RIA...

A Kreml cáfolja az ukrán állításokat arról, hogy az orosz erők elhagyják a zaporozsjei atomerőművet

Nem igaz, hogy az orosz erők a zaporozsjei atomerőmű elhagyására készülnek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak hétfőn. Peszkov az ukrán Enerhoatom...

Klicsko Kijev részleges evakuálására figyelmeztet

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko figyelmeztetett, hogy az ukrán főváros részleges kiürítésére kerülhet sor, mivel a hatóságok arra számítanak, hogy a jövő évben is lesznek...