2023, szeptember 25.
17.2 C
Budapest
14.5 C
Moszkva

Moszkva válaszlépésként 54 brit állampolgárt tiltott ki Oroszországból, köztük több újságírót és az ICC ügyészét

Moszkva megtorló intézkedésként kibővítette szankciós-listáját, és 54 brit állampolgárnak megtiltotta a belépést Oroszországba – közölte az orosz külügyminisztérium.

A listán most már szerepel Lucy Frazer, a digitális, kulturális, média- és sportügyi brit államtitkár is, “aki Oroszország nemzetközi sportelszigetelődését segíti elő”. A listán szereplő további brit állampolgárok között vannak a BBC, a Guardian Media Group, a Daily Telegraph újságírói, valamint Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) ügyésze, aki részt vett az orosz elnök elleni elfogatóparancs kiadásában.

“Válaszul az ellenséges oroszellenes politika agresszív londoni végrehajtására, amely magában foglalja az egyoldalú szankciós mechanizmus aktív alkalmazását állampolgárainkkal és hazai gazdasági szereplőkkel szemben, döntés született az orosz tiltó-listának a brit politikai körök, hatalmi struktúrák, a jogi terület és a sajtó képviselőivel történő bővítéséről (összesen 54 személy)” – áll a minisztérium közleményében.

Az orosz diplomáciai ügynökség hozzátette, hogy London minden olyan törekvését, amely az oroszellenes szankciók lendkerekének további pörgetésére irányul, Moszkva visszautasítja.

Mint az orosz külügyminisztérium megjegyezte, a neonáci kijevi rezsim lankadatlan londoni támogatásának feltételei mellett a listán szerepel a Prevail Partners brit katonai és hírszerzési magáncég vezetősége is.

“A meglévő adatok szerint e cég képviselői többször jártak Kijevben, hogy összehangolják a szabotázs- és felderítő csoportok kiképzésének kérdéseit a harci övezetben való későbbi bevetésük céljából” – jegyezte meg az orosz külügyi hivatal.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a brit kormány intézkedéseire válaszul az orosz lista bővítésén tovább dolgoznak.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó