2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Moszkva szerint az ukrán gabona Európába vándorol a fegyverekért cserébe

Románián keresztül

Oroszország gyanúja szerint az ukrán gabonaexport nem a rászoruló országokba, hanem az európai országok raktáraiba kerül a fegyverekért cserébe – mondta Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője.

Emlékeztetett arra, hogy a nyugati politikusok nyilatkozatai és a sajtóorgánumok szerint a termékeket vonattal és a Dunán uszályokkal exportálják.

“Alapos a gyanúnk, hogy ez a gabona nem az éhező déli országok szükségleteire megy, hanem az európai országok magtárába kerül. Értesüléseink szerint Ukrajna így fizet a Nyugat által szállított fegyverekért” – idézte a diplomatát a RIA Novosztyi.

A román külügyminisztérium korábban azt közölte, hogy 240 ezer tonna gabonát szállított el Ukrajnából.

Mihail Mizsincev vezérezredes, az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője elmondta, hogy Ukrajna naponta szállít élelmiszert Romániának fegyverekért cserébe.

David Beazley, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) igazgatója arra kérte Oroszországot, hogy nyissa meg az ukrajnai tengeri kikötőket a gabonaexport számára.

A Kreml a maga részéről emlékeztetett arra, hogy mielőtt megnyitnák az ukrán kikötőket, többek között a gabonaexport számára, azokat aknamentesíteni kell.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS