2023, január 27.
1.3 C
Budapest
-2.6 C
Moszkva

Moszkva szerint az ukrán gabona Európába vándorol a fegyverekért cserébe

Románián keresztül

Oroszország gyanúja szerint az ukrán gabonaexport nem a rászoruló országokba, hanem az európai országok raktáraiba kerül a fegyverekért cserébe – mondta Vaszilij Nebenzja, Oroszország állandó ENSZ-képviselője.

Emlékeztetett arra, hogy a nyugati politikusok nyilatkozatai és a sajtóorgánumok szerint a termékeket vonattal és a Dunán uszályokkal exportálják.

“Alapos a gyanúnk, hogy ez a gabona nem az éhező déli országok szükségleteire megy, hanem az európai országok magtárába kerül. Értesüléseink szerint Ukrajna így fizet a Nyugat által szállított fegyverekért” – idézte a diplomatát a RIA Novosztyi.

A román külügyminisztérium korábban azt közölte, hogy 240 ezer tonna gabonát szállított el Ukrajnából.

Mihail Mizsincev vezérezredes, az orosz Nemzeti Védelmi Irányítási Központ vezetője elmondta, hogy Ukrajna naponta szállít élelmiszert Romániának fegyverekért cserébe.

David Beazley, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) igazgatója arra kérte Oroszországot, hogy nyissa meg az ukrajnai tengeri kikötőket a gabonaexport számára.

A Kreml a maga részéről emlékeztetett arra, hogy mielőtt megnyitnák az ukrán kikötőket, többek között a gabonaexport számára, azokat aknamentesíteni kell.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk/Bahmut operatív bekerítését

Az orosz hadsereg befejezte Artyomovszk (ukránul: Bahmut) operatív bekerítését - közölte a Pervij Kanal csatornával Apti Alaudinov, az Ahmat különleges erők parancsnoka és az...

Trump: ha elnök lennék 24 órán belül megoldódna az ukrajnai konfliktus

Donald Trump volt amerikai elnök azt mondta, ha ő lenne az elnök, 24 órán belül képes lenne tárgyalni az ukrajnai konfliktus békés megoldásáról. "Már most,...

Horvát elnök: lehet, hogy a németek hadban állnak Oroszországgal, de mi nem

Zoran Milanovic horvát elnök csütörtökön kommentálta a német külügyminiszter kijelentését, miszerint Európa "háborút vív Oroszország ellen", és azt mondta, hogy ez számára újdonság, és...