2022, június 27.
33 C
Budapest
31.6 C
Moszkva

Moszkva szerint a szankciók már túlmutatnak az ukrajnai helyzeten

Moszkva hibásnak és túlpolitizáltnak tartja a Nyugat szankciós fenyegetéseit – írja a TASS Alekszej Meskovra, az orosz külügyminiszter helyettesére hivatkozva. „Nem mi vezettük be a szankciókat, nem is nekünk kell eltörölni azokat, hanem azoknak, akik bevezették” – mondta Meskov. „Ami a szankciók megerősítéséről szóló nyilatkozatokat érinti, a szankciók már az elejétől kezdve hibásak és túlpolitizáltak voltak, amelyeknek semmi köze sem volt az ukrajnai helyzethez, mint ahogy jellemezték azokat” – mondta az orosz diplomata.

Az Egyesült Államok és az Európai Unió megegyeztek az új Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban. Az intézkedések a fekete lista bővítését, illetve az energetikai szférát és védelmi komplexumot érintenék.

Meskov szerint Heidi Tagliavini lemondása az EBESZ kontaktcsoportjában elfoglalt tisztségéről nem árthat a békefolyamatoknak. „Abból indulunk ki, hogy semmilyen változás sem árthat a tárgyalási folyamatoknak. Nagyra értékeljük Heidi Tagliavini munkáját. Reméljük, hogy az utódja is ugyanolyan tisztességgel fogja folytatni ezt a munkát a közös ügyünk érdekében” – mondta Meskov. 

Moszkva szerint alapvető, hogy az EBESZ konszenzus által hoz döntéseket, és az intézmény lehetséges megerősítései az EBESZ alapszabályzatának is tartalmaznia kellene, amely a mai napig sem létezik.

RapidPress Hírszolgálat

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Kövess minket a Telegramon!

Exkluzív tartalmakért csatlakozz Telegram csatornánkra!

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS