2022, augusztus 16.
27.5 C
Budapest
26 C
Moszkva

Moszkva reagált Johnson “mi lenne, ha Putyin nő lenne” megjegyzésére

A Kreml gúnyolódott a brit miniszterelnök azon felvetésén, hogy Putyin nem támadta volna meg Ukrajnát, ha nő lenne

A Kreml reagált Boris Johnson állítására, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem indított volna katonai műveletet Ukrajna ellen, ha nő lenne, utalva arra, hogy a brit miniszterelnök nagy érdeklődésre tarthatott volna számot a pszichoanalitikusok körében.

“Az öreg Freud csak álmodhatott egy ilyen vizsgálati alanyról, amíg élt” – mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán újságíróknak.

A Kreml válasza azután hangzott el, hogy Boris Johnson kedden a német médiának adott interjújában azt mondta, hogy Putyin ukrajnai offenzívája a “mérgező férfiasság” mintapéldája.

“Ha Putyin nő lenne, ami nyilvánvalóan nem így van, ha az lenne, akkor tényleg nem hiszem, hogy olyan őrült, macsó inváziós és erőszakos háborúba kezdett volna, mint amilyenbe belevágott” – mondta Johnson a ZDF szerint.

“Ha tökéletes példát akarnak a mérgező férfiasságra, akkor az az, amit Ukrajnában csinál” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy több nőnek kellene hatalmi pozíciókban lennie.

Az interjú a németországi Krunban tartott háromnapos G7-csúcstalálkozó után hangzott el, ahol a tagországok megpróbáltak egységet mutatni Oroszországgal szemben, és megállapodni egy sor intézkedésről, amelyekkel Moszkvát büntetik az Ukrajnában zajló katonai hadjárat miatt.

A vasárnapi csúcstalálkozó előtt Johnson és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök viccelődve vitatkoztak azon, hogy vajon le kellene-e venniük az ingüket és megmutatniuk a “mellizmaikat”, hogy “keményebbnek tűnjenek Putyinnál”, mivel a brit miniszterelnök azt javasolta a nyugati vezetőknek, hogy vegyék le a ruháikat.

A poén arra a több fotósorozatra utalt, amelyen Vlagyimir Putyin félmeztelenül jelenik meg lovaglás, horgászat és úszás közben a szibériai hegyekben. Az NBC Megyn Kelly műsorvezetőjének 2018-ban adott interjújában az orosz vezető kifejtette, hogy soha nem állt szándékában terjeszteni a fotókat, amelyek egyszerűen azért váltak széles körben megosztottá az interneten, mert az újságírók és az emberek “olyan képeket készítettek, amelyek tetszenek nekik”. Hozzátette, hogy “senkit sem érdekelnek” azok a fotók, amelyeken ő az irodájában ül és papírokat nézeget.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Sojgu: nincs szükség nukleáris fegyverek bevetésére Ukrajnában

Ukrajnában nincsenek olyan célpontok, amelyek indokolnák egy orosz nukleáris csapást, ezért abszurd minden olyan állítás, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket vethetne be katonai műveletben -...

Putyin: az USA ágyútölteléknek használja az ukránokat

Az Egyesült Államok azt akarja, hogy az ukrajnai konfliktus minél tovább elhúzódjon - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök. "Az ukrajnai helyzet azt mutatja, hogy az...

Lengyel és német zsoldosokat semmisítettek meg az orosz légicsapások

Az orosz hadsereg több tucatnyi zsoldost ölt meg Ukrajnában nagy pontosságú csapásokban - közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium. Közölték, hogy az orosz légierő a...