2023, április 2.
11.2 C
Budapest
6.5 C
Moszkva

Moszkva pragmatikus választ ígért az újabb amerikai szankciókra

Oroszország olyan választ ad majd az újabb amerikai szankciókra, amellyel nem árt majd a saját érdekeinek – közölte Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a tárca honlapján kedden közölt állásfoglalásában.

Rjabkov szerint Washington “hamis ürüggyel” és bizonyítékok híján vezetett be újabb büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.

Kedden az amerikai pénzügyminisztérium közölte, hogy az Egyesült Államok ismét szankciókkal sújtott orosz személyeket és vállalatokat, részben a kibertérben kifejtett tevékenységük, részben pedig az Észak-Korea elleni, az olajtermékek exportjára vonatkozó tilalom feltételezett kijátszása miatt.

“A kétoldalú és a nemzetközi problémákhoz való vaskalapos, szemellenzős és agresszív amerikai hozzáállással szembe állítjuk a konstruktív napirend szerinti, nyugodt és módszeres munkát. A szankciókra eddig is és a jövőben is úgy fogunk válaszolni, hogy az ne okozzon kárt a tulajdon érdekeinknek” – írta a magas rangú diplomata.

Rjabkov kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Államok az ENSZ Biztonsági Tanácsában nem tudja majd keresztülvinni az Észak-Korea elleni szankciók további bővítését.

A miniszterhelyettes a Mezsdunarodnaja Zsizny című magazinnak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy Oroszország ellenségnek való beállítása romboló hatással van az orosz-amerikai viszonyra.

Az orosz diplomáciai tárca egy külön állásfoglalásban úgy fogalmazott, Moszkva “le fogja vonni a szüksége következtetéseket” abból, hogy a Microsoft az amerikai “félidős” kongresszusi választásokba történő beavatkozással vádolta meg alaptalanul Oroszországot. Az amerikai szoftveróriás kedden azt közölte, hogy újabb orosz hackertámadási kísérleteket leplezett le a novemberi politikai erőpróba közeledtével, amelyek célpontjai amerikai politikai intézmények voltak.

A minisztérium sajnálkozását fejezte ki, hogy egy nagy nemzetközi vállalatnak, amely régóta aktívan van jelen az orosz piacon “részt kell vennie az Washingtonon úrrá lett boszorkányüldözésben”.

Az állásfoglalás szerint “egyszerűen nincs és nem is lehet bizonyíték” az orosz elektronikus beavatkozásra. MTI

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kim Jodzsong: Kijevet nukleáris katasztrófa fenyegeti azzal, hogy azt hiszi, legyőzheti Oroszországot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hazája jövőjével játszik, amikor atomfegyverek után kutat - jelentette ki szombaton Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető befolyásos testvére a...

Védelmi miniszter: Németország nem tud több harckocsit adni Ukrajnának

Németország nem engedheti meg magának, hogy további harckocsikat adjon Ukrajnának - jelentette ki szombaton Boris Pistorius, az ország védelmi minisztere. Megjegyzései azután hangzottak el, hogy...

Morawiecki: Kijev 100 Rosomak páncélozott harckocsit vásárol Varsótól uniós és amerikai támogatásból

Ukrajna 100 Rosomak páncélozott személyszállító járművet fog vásárolni Lengyelországtól - jelentette be a lengyel miniszterelnök. "Az ukrán hadsereg 100 Rosomakot fog vásárolni tőlünk, amelyeket Siemianowice...
spot_img

Videó