2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
20.2 C
Moszkva

Moszkva óva intette Kijevet egy esetleges agressziótól

Az Állami Dumában reagáltak az ukrán haditengerészet főparancsnokának legutóbbi kijelentésére, ami szerint teljes értékű hadműveletekre készülnek Oroszország ellen. Az orosz parlament honatyái ezt úgy minősítették, hogy Ukrajnában a jelek szerint kitört az elmebaj járvány második szakasza”.

Egyszersmind óva intették az ukrán vezetést egy esetleges agressziótól. Minderről a Novosztyi hírügynökség számol be, hivatkozva Mihail Seremet szavaira, aki a krími régió képviseletében tagja az Állami Dumának.

„Az embernek az a benyomása, hogy Ukrajnában megkezdődött az elmebaj járvány második szakasza. Nagyon szomorú, hogy egy szomszédos országban ilyen nyilatkozatok születnek” – mondta Seremet – megegyezve, hogy erre reagálnia kellene a nemzetközi közösségnek.

„Oroszország nem tart az ukrán moszkitó-flottától. Mi csak attól félünk, hogy a hajóik – amilyen műszaki állapotban vannak – esetleg már akkor elsüllyednek, amikor kifutnak a tengerre. Aztán majd ránk fogják, hogy mi, Oroszország süllyesztettük el őket. Oroszország készen áll arra, hogy bármely pillanatban bármely agresszornak méltó választ adjon, és megmutassa számukra, hogy hol a helyük” – tette hozzá a képviselő.

Korábban Alekszej Neizspapa ellentengernagy, az ukrán hadiflotta főparancsnoka a „Dumszkaja” c. lapnak adott interjújában elmondta, hogy a hadiflotta teljes értékű hadműveletekre készül Oroszország ellen.

Az ellentengernagy, egyebek mellett megjegyezte: Ukrajna kész „visszaszerezni” a Krímet, és háborúra is készül Oroszország ellen. Neizspapa hangsúlyozta: a konfrontáció kezdetére Moszkvának az a kísérlete adja majd meg a jelet, hogy az Észak-krími Főcsatornán keresztül helyreállítsa a vízszolgáltatást a félsziget számára.

Mint Seremet mondta: Oroszország képes megvédeni határait bármely agresszor támadásával szemben: „Az ukrán haditengerészet főparancsnokának nyilatkozata nem egyéb, mint politikai jelszavak gyűjteménye. Az ember azt kívánná, hogy az efféle személyek maguk álljanak azon fiatal srácok élére, akiket testvérgyilkos háborúra bujtogatnak. Akik Ukrajnát az állandó politikai káosz sehová sem vezető útjára taszigálják”. A képviselő megjegyezte, hogy Ukrajna jövő abszolút labilis. „Ez az ország saját maga nem fejlődik, ám egyben igyekszik mások kerékkötőjévé válni”.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...