2023, február 4.
5.4 C
Budapest
0.3 C
Moszkva

Moszkva: a német vezetőnek nem kellene népirtással viccelődnie

Az orosz külügyminisztérium visszautasította Olaf Scholz német kancellár szombaton az 58. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC)elhangzott kijelentéseit, amely szerint nevetséges, hogy az orosz elnök szerint népirtás zajlik a Donbasszban.

Scholz nekiment Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a hét elején, a két vezető csúcstalálkozóját követően tett kijelentésének, amelyben a térségben történt eseményeket “népirtásnak” minősítette.
A kancellár szerint Putyin kijelentése abszurd, hozzátette, hogy “Putyin azzal kezd érvelni, hogy Donbasszban valami népirtáshoz hasonló történik, ami tényleg nevetséges, hogy teljesen világos legyen”.

Az orosz külügyminisztériumtól hamar jött a válasz Scholz kijelentéseire, kiemelve, hogy “nincs helye annak, hogy a német vezetők a népirtással kapcsolatos kérdésekkel viccelődjenek”.

Ez elfogadhatatlan, tekintve Németország történelmi tapasztalatait az atrocitások elkövetésével és az embergyűlölő ideológia terjesztésével – fogalmazott a tárca a TASZSZ-hoz eljuttatott közleményében.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29838″]

A megjegyzések az orosz-ukrán határon kialakult fokozott feszültség közepette hangzottak el, Kijev és az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luganszki népköztársaságok vezetői egymást vádolják agresszióval. Csütörtökön ágyúzásokról és robbanásokról érkeztek jelentések a Donbassz demarkációs vonalról, később több ezer embert evakuáltak Oroszországba a növekvő fenyegetettség miatt.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”29736″]

Tavaly decemberben mondta először Putyin, hogy ami a Donbasszban folyik, az “nagyon emlékeztet” a civilek elleni támadásokra. Azt is hangsúlyozta, hogy a “ruszofóbia” az első lépés a népirtás felé vezető úton. Az ENSZ becslései szerint a konfliktusban több mint 13 ezer ember, köztük gyermekek és idős civilek haltak meg.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Fogolycsere: 63 orosz tért haza az ukrán ellenőrzésű területről

Összesen 63 orosz katonát, köztük az "érzékeny kategóriába" tartozó személyeket szállítottak vissza a Kijev által ellenőrzött területről Oroszországba - közölte az orosz védelmi minisztérium...

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...