2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva
Array

Moszkva nem fogja közzé tenni az Oroszországból kitiltott személyek listáját

Sem az orosz jogszabályok sem a nemzetközi kötelezettségvállalások nem kötelezik Oroszországot a kitiltott személyek listájának publikálására, modta el Vladimir Chizcov, Oroszország Európai Uniós nagykövete.

 

 

Oroszországnak van egy listája a kitiltott személyekről, akik nem léphetnek be az országba, de ezt nem fogja nyilvánossá tenni, mondta el Vladimir Chizcov a Rossiya 24 TV csatornának adott interjújában hétfőn.

 

“Ilyen lista létezik.” – mondta. “De se az orosz jogszabályok, se a nemzetközi megegyezésekben vállalt kötelezettségek nem kötelezik arra az országot, hogy ezeket publikussá tegy. Mint egy szabály, úgy értelmezzék ezt, e szerint a “stop-listák” nem kerülnek nemzetközi publikálásra a nemzetközi gyakorlatban” – mondta Chizcov a Rossita 24 TV-ben, hozzátéve, hogy a lista esetleges közzéytétele amúgy is feszültségeket generálna a már amúgy is feszült ukrajnai közegben.

 

“Senki sincs véletlenül a listán, (de) a top vezetők, országok top vezetői nincsenek a listán.” – mondta el Chizcov.

 

Az Európai Unió még mindig emlékszik a Krímre. De ott egy növekvő nemzetközi tendencia, hogy a megoldást Oroszországra és Ukrajnára hagyják és eltávolítsák a kérdést az EU napirendjéről – mondta el továbbá Chizcov.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó