2023, október 3.
20.7 C
Budapest
12.7 C
Moszkva

Moszkva közölte Ukrajna ellentámadásának veszteségeit

Ukrajna súlyos veszteségeket szenvedett az Oroszország elleni nyári ellentámadásának három hónapja alatt, de a frontvonal egyetlen részén sem sikerült elérnie céljait – jelentette Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.

A kijevi erők több mint 66 ezer katonát és több mint 7600 nehézfegyvert veszítettek azóta, hogy június elején megindították az előrenyomulásukat – közölte kedden az orosz tisztségviselő.

A kolosszális ember- és eszközveszteségek ellenére az ukrán kormány folytatja a hadműveletet, mert kétségbeesetten kell valamilyen sikert felmutatnia nyugati támogatóinak – állította Sojgu.

A legfeszültebb a helyzet továbbra is Zaporozsjei területen, ahol Kijev a stratégiai tartalékaiból nyugati kiképzők segítségével kiképzett dandárokat vetett be – mondta a miniszter.

Részleteket közölt a különböző irányú ukrán támadások visszaverésében részt vevő orosz katonai egységekről, mielőtt kudarcnak minősítette a kijevi ellentámadást. A valóság elfedésére tett kísérletként “az ukrán fegyveresek civil objektumokat támadnak, és ezeket a terrortámadásokat katonai győzelemként hirdetik” – állította Sojgu.

A védelmi miniszter az orosz katonai vezetőkkel tartott kormányülésen beszélt.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Politico: az EU nem adhatna több fegyvert Ukrajnának a saját készleteiből

Az Európai Unió országai már nem adhatnak fegyvert Ukrajnának a saját készleteikből anélkül, hogy veszélyeztetnék saját biztonságukat - írja a Politico című amerikai lap...

Ukrajna levette az OTP Bankot a vállalati halállistájáról és kötelezte az orosz piac elhagyására

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján. A...

Az EU nem tudja feloldani az Ukrajnának szánt 5 milliárd eurós katonai támogatást

Az EU fontolóra vesz egy 5 milliárd eurós katonai segélycsomagot Ukrajnának 2024-re - jelentette ki Josep Borrell, az unió külpolitikai vezetője hétfőn Kijevben. Magyarország...
spot_img

Videó