2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
20.2 C
Moszkva

Moszkva konstruktívabb kapcsolatokat szeretne Berlinnel

Oroszország konstruktívabb kapcsolatokat szeretne látni Moszkva és Berlin között, és az új német kormány valamennyi tagjával meg kívánja haladni a felgyülemlett problémákat – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor kedden Moszkvában fogadta német hivatali partnerét, Annalena Baerbockot.

Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország változatlanul érdekelt a jó kapcsolatok fenntartásában Németországgal a kölcsönös tisztelet, az egyenjogúság és az érdekek kölcsönös figyelembevétele alapján.

Nagyra értékelte, hogy már mindössze néhány héttel a német kormány felállása után módja van megbeszéléseket folytatni a német diplomácia új vezetőjével.

Elismerően szólt Baerbock január 10-én hozzá intézett üzenetének pozitív hangvételéről, arról, amit kolléganője a két ország sok évszázados történelmi kapcsolatairól és a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért való közös felelősségről írt benne. Mint mondta, osztja ezt a hozzáállást.

Baerbock, aki egy nappal kijevi látogatása után tárgyalt Moszkvában, azt hangsúlyozta, hogy az Oroszországgal fenntartott kapcsolatok mind a német kormány, mind az ő számára fontosak, és Berlin nem látja alternatíváját a stabil kétoldalú viszonynak. Kifejezte az új német vezetés készségét arra, hogy folytassa a munkát ezen a feladaton.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”28999″]

Fontosnak nevezte, hogy moszkvai látogatása alkalmából a felek részletesen megvitassák azokat a kétoldalú és nemzetközi témákat, amelyekben a két ország közösen javíthatja kapcsolatait, “és azokat, amelyekben barátságunk mostanában nehézségekkel küzd”. Baerbock hangsúlyozta a német-orosz kapcsolatok “mély történelmi dimenzióját” is.

“Ezért lesz fontos számomra, hogy ma, első moszkvai látogatásom alkalmával koszorút helyezzek el az Ismeretlen Katona sírjánál. Az országaink közötti történelmi mélység és történelmi fájdalmak a jelen és a jövő nemzedékek politikájának is feladatot, megbízatást jelentenek. Ez az országok és népek közötti megbékélésre szóló megbízatás és feladat ” – hangoztatta a német külügyminiszter.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...