2024, március 1.
12.7 C
Budapest
1.7 C
Moszkva

Moszkva: egyre nagyobb a külföldi érdeklődés az oroszországi utazás iránt

Moszkva egyre nagyobb érdeklődést regisztrál a külföldi állampolgárok körében az Oroszországba látogatás iránt – mondta Alekszej Klimov, az orosz külügyminisztérium konzuli osztályának igazgatója a TASZSZ hírügynökségnek.

“2023-ban az orosz diplomáciai képviseletek és konzulátusok külföldön 840 ezer vízumot adtak ki, ami jelentős növekedés 2022-hez képest, amikor 510 ezer vízum kibocsátás történt” – mondta Klimov. Emellett Oroszország 170 ezer elektronikus vízumot adott ki az első öt hónapban, amióta tavaly augusztusban elindult az e-vízum projekt – tette hozzá.

“Ezért nemcsak hogy megmaradt a külföldi érdeklődés Oroszország meglátogatása iránt, hanem növekszik” – mondta a diplomata.

Oroszország kész “nyitva tartani kapuit” minden külföldi előtt, aki barátságos az országgal – zárta Klimov.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Le Monde: Franciaország azt tervezi, hogy katonákat telepít Ukrajnába

A francia kormány azt tervezi, hogy közvetlenül Ukrajnába küld egy kisebb katonai erőt, amely a kijevi fegyveres erők kiképzőjeként és Moszkva "elrettentéseként" szolgálna -...

Lavrov: ha Austin a NATO-orosz konfliktus veszélyéről beszél, az azt jelenti, hogy az USA-nak van terve erre

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter azzal, hogy kijelentette, hogy a NATO és Oroszország egymás ellen harcolhat, ha Ukrajna vereséget szenved, bebizonyította, hogy az USA-nak...

Erdogan: nem kapott elég támogatást a török békekezdeményezés az orosz-ukrán konfliktus lezárására

Az orosz-ukrán konfliktus békés megoldására irányuló török kezdeményezések a támogatás hiánya miatt nem jártak sikerrel - mondta Recep Tayyip Erdogan török elnök az antalyai...
spot_img

Videó