2022, október 3.
13.3 C
Budapest
13.2 C
Moszkva

Moszkva dobott egy csontot Kijevnek és a Nyugatnak – Ukrajnán keresztül kapja a gázt Moldova

Elindultak a gázszállítások Moldovába az orosz Gazprommal kötött új szerződés alapján – közölte Alekszandr Barbov a Moldovagaz vállalat szóvivője a TASzSz hírügynökségnek.

Az új szerződés alapján megkezdődött a gázszállítás Moldovába. Ennek novemberi árát a Gazprommal folytatott tárgyalásokon alkalmazott árkalkulációs képlet alapján határozzák meg. A gázt a korábbi útvonalon, Ukrajnán keresztül szállítják – mondta a szóvivő.

A Gazprom és Moldova pénteken állapodott meg az új gázszállítási szerződés feltételeiről, valamint az ország adósságtörlesztési struktúrájáról.

Andrei Spinu Moldova miniszterelnök-helyettese az Alekszej Millerrel a Gazprom vezérigazgatójával folytatott tárgyalások után elmondta, hogy az új szerződés értelmében 1000 köbméter gázért 450 dollárt kell fizetniük. A Gazprom tájékoztatása szerint a november 1-én megkötött szerződés 5 évre meghosszabbították.

Azzal, hogy a korábbi útvonalon Ukrajnán keresztül szállítja Oroszország a gázt Moldovának teljesíti azt a nyugati követelés, amely arra irányult, hogy ne zárja ki Ukrajnát a gáztranzitból.

Ez még jól is jöhetett Moszkvának, hiszen kis piacról van szó, mégis elmondhatják, hogy jelenleg is zajlik a gázszállítás Ukrajnán keresztül.

[jnews_hero_13 hero_style=”jeg_hero_style_4″ include_post=”27512″]

Figyelem Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

- Hirdetés - spot_img

UKRÁN VÁLSÁG

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy új régió Oroszországba olvadását

Jóváhagyta az orosz alkotmánybíróság a négy egykori ukrajnai régió, Donyecki és Luganszki Népköztársaság, Herszon és Zaporizzsja terület Oroszországhoz csatolásáról szóló dokumentumcsomagot. A vonatkozó határozatokat a...

A Star Wars filmek sztárja drónflottát kér a világtól Ukrajnának és pénzt gyűjt Zelenszkijnek

Mark Hamill, a Star Wars filmekből ismert színész arra kérte a világot, hogy segítsenek Ukrajnának nagyobb drónflotta beszerzésében az Oroszországgal fennálló konfliktusban. "Ukrajnának drónokra van...

Kissinger: nem lenne bölcs dolog felvenni Ukrajnát a NATO-ba

Nem volt bölcs Washington azon kísérlete, hogy a Szovjetunió összeomlása után Ukrajnát a NATO-ba integrálja - jelentette ki pénteken Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter. A...