2023, szeptember 25.
16.7 C
Budapest
14.9 C
Moszkva

Moszkva: cinikus lopás lenne az orosz szállítógép kanadai elkobzása

Cinikus lopás lenne, ha Kanada beváltaná azt a szándékát, hogy elkobozza azt az An-124-es orosz teherszállító repülőgépet, amelyet tavaly február óta törvénybe ütköző módon tartanak vissza a torontói repülőtéren – közölte az orosz külügyminisztérium csütörtökön a moszkvai kanadai képviseletnek a tárcához bekéretett helyettes vezetőjével.

A Volga-Dnyepr társaság tulajdonában lévő teherszállító gép elkobzására és Ukrajnának való átadására vonatkozó kanadai szándékról Justin Trudeau miniszterelnök tett bejelentést a múlt hét végén Kijevben tett látogatása során.

“Egy olyan egyedülálló repülőgép kisajátítására irányuló leplezetlen rablási kísérletről van szó, amely a kanadai hatóságok megrendelése alapján humanitárius szolgálatot teljesített Torontóba, ahová koronavírus elleni gyógyszereket szállított, és amelyet aljas módon túszul ejtettek” – áll az orosz külügyminisztérium közleményében.

A moszkvai diplomáciai tárca szerint “a kanadai diplomatával közölték, hogy a hivatalos Ottawa ruszofób irányvonalat követő fellépése a legsúlyosabb következményekkel jár majd az orosz-kanadai kapcsolatokra nézve”.

Június elején vált ismertté, hogy a kanadai kormány elrendelte a torontói repülőtéren feltartóztatott orosz An-124-es lefoglalását.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Videón, ahogy a frontvonalaktól távol találat ér egy ukrán katonai szerelvényt

Rakétacsapás ért egy ukrán vasúti szerelvényt, amely katonai felszereléseket szállított volna a frontra. A Telegramra feltöltött videó leirata szerint a csapást mélyen az ukrán...

Forbes: az oroszok kilőtték az ukrán erők legjobb svéd harckocsijait is

Az orosz hadsereg drónokkal mért csapást két ritka svéd Strv 122-es harckocsira, amelyeket a skandináv ország adott az Ukrán Fegyveres Erők számára - jelentette...

A donyecki frontszakaszon előre törtek az orosz erők

Az orosz hadsereg Donyeck felé, Veszele település közelében javította taktikai pozícióját - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium az ukrajnai háborúval kapcsolatban. A tárca szerint...
spot_img

Videó