2022, augusztus 12.
25 C
Budapest
23.7 C
Moszkva
Array

Moszkva cáfolja külügyminisztere kéztörését

Szergej LavrovAz orosz külügyminisztérium kedden cáfolta, hogy Szergej Lavrov eltörte volna a kezét Isztambulban és közölte, hogy a tárca vezetője sérülése ellenére részt vesz a NATO-Oroszország Tanács brüsszeli ülésén. Jelentéktelen sportsérülésről van szó, amely nem befolyásolja a miniszter munkaprogramját – tájékoztattak az orosz külügyminisztériumban. A CNN törökországi stúdiója hétfőn azt közölte, hogy Szergej Lavrov hivatalos isztambuli látogatásán eltörte a kezét. Az értesülés annak a kórháznak a munkatársától származott, ahol Szergej Lavrov kezét – állításuk szerint – begipszelték. Moszkvában abszurdnak nevezték a hírt, hogy az orosz külügyminisztert kórházba vitték volna.

 

Azt is közölték, hogy Szergej Lavrov programja nem változik, részt vesz a NATO-Oroszország Tanács keddi, brüsszeli munkaebédjén. A találkozón csupán néhány órát tölt, mivel onnan Asgabatba, Türkmenisztán fővárosába kell utaznia a Független Államok Közössége külügyminiszteri értekezletére.

A gazeta.ru orosz hír- és elemző portál felhívja a figyelmet, hogy a sportsérülés kifejezést gyakorta használják Moszkvában az állami vezetés egészségi problémáinak jellemzésére.

Az utóbbi hetekben az orosz és a nemzetközi sajtót egyaránt foglakoztatta Vlagyimir Putyin egészségi állapota. Egyes hírek szerint az orosz államfő hátfájdalmakkal küszködik. Dmitrij Peszkov szóvivő a múlt pénteken azt mondta, hogy erősen eltúlzottak Putyin rossz egészségi állapotáról szóló jelentések és közölte, hogy mindössze sportsérülésről van szó, amely nem hátráltatja az államfőt tevékenysége ellátásában.

Az orosz elnök két hónap után először utazott hétfőn külföldre, Isztambulban vett részt a török-orosz együttműködési tanács ülésén.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az olasz zsoldos azért ment Ukrajnába, hogy megakadályozza a nácimentesítést, eljárás folyik ellene otthon

Olaszország büntetőeljárást indított egy férfi ellen, aki azt állította, hogy azért utazott Ukrajnába, hogy harcoljon Oroszország ellen és megakadályozza az ország "denácifikálását". A 19 éves...

A zaporizzsjai atomerőmű elleni csapások elhárítását jelentették be az oroszbarát hatóságok

Az orosz légvédelem az éjszaka folyamán és csütörtök reggel visszaverte az ukrán fegyveres erők minden arra irányuló kísérletét, hogy dróncsapásokkal és nehéztüzérséggel támadják Enerhodar...

Borell: az európaiaknak hajlandónak kell lenniük “fizetni” Ukrajna támogatásáért

Az Ukrajna Oroszország elleni küzdelemben való segítségnyújtásnak ára van Európa számára, amelyet a polgároknak hajlandónak kell lenniük megfizetni - mondta az EU külügyi vezetője....