2024, március 3.
13.6 C
Budapest
3.2 C
Moszkva

Moszkva: bizonyítékok vannak az amerikai és lengyel részvételre az oroszországi terrortámadásokban

Az elfogott drónok adatai megerősítik az Egyesült Államok és Lengyelország részvételét az orosz terület elleni terrortámadások előkészítésében – közölte pénteken a TASZSZ hírügynökséggel az orosz biztonsági szervek egyik forrása.

“Az Oroszországi Föderáció illetékes szervei elemezték az elfogott pilóta nélküli légi járművek elektronikus alkatrészeit, amelyeket Ukrajna az orosz infrastrukturális objektumok elleni támadásokhoz használt – különösen Szevasztopolban, a Krímben, a Kurszki, a Belgorodi és a Voronyezsi területen” – közölte a hivatal.

A szakemberek értékelése szerint számos tény “megerősíti az USA és Lengyelország közvetlen részvételét a kijevi rezsim masszív katonai-logisztikai támogatásában, az Oroszországi Föderáció területén végrehajtott közös terrortámadások előkészítésében és végrehajtásában”.

Az ügynökség megjegyezte, hogy “az avionikát és a drónok vezérlőállomásait az amerikai Spektreworks cég gyártotta, amely az arizonai Scottsdale repülőterén végezte a drónok kezdeti hangolását és ellenőrzését”.

Emellett az illetékes ügynökségek rámutattak, hogy “e drónok végső összeszerelését és repülési próbáit lengyel területen, a Rzeszow repülőtér közelében végezték, amelyet az USA és a NATO az ukrán fegyveres erők fő ellátási csomópontjaként használ”.

“A hasznos teher telepítése, a repülési feladat és maga a kilövés Odessza és Krivoj Rog közelében történt” – áll a közleményben.

Támogasd a donyecki gyerekeket!

Oroszországban élő nemzeti érzelmű magyarok és anyaországi segítőik közreműködésével támogathatod a donyecki gyerekeket.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

WSJ: a Krím elleni támadásról kiszivárgott felvétel elmélyítheti a szakadékot a NATO-ban

Egy kiszivárgott hangfelvétel, amely a német hadsereg állítólagos terveit vázolja fel, miszerint segítenének Ukrajnának nagy hatótávolságú rakétákkal támadni a Krím-hidat, szakadást okozhat Berlin és...

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett - közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium. "Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete,...

Berlin: valódi a hangfelvétel, amelyen a német tisztek a Krími híd ellni támadásról beszélnek

Valódiak a német tisztek - köztük a légierő egyik legmagasabb rangú parancsnoka - közötti megbeszélések arról, hogy segítenének Kijevnek egy esetleges Krím elleni támadásban...
spot_img

Videó