2023, március 21.
12.1 C
Budapest
2.2 C
Moszkva

Moszkva: bizonyítékok vannak az amerikai és lengyel részvételre az oroszországi terrortámadásokban

Az elfogott drónok adatai megerősítik az Egyesült Államok és Lengyelország részvételét az orosz terület elleni terrortámadások előkészítésében – közölte pénteken a TASZSZ hírügynökséggel az orosz biztonsági szervek egyik forrása.

“Az Oroszországi Föderáció illetékes szervei elemezték az elfogott pilóta nélküli légi járművek elektronikus alkatrészeit, amelyeket Ukrajna az orosz infrastrukturális objektumok elleni támadásokhoz használt – különösen Szevasztopolban, a Krímben, a Kurszki, a Belgorodi és a Voronyezsi területen” – közölte a hivatal.

A szakemberek értékelése szerint számos tény “megerősíti az USA és Lengyelország közvetlen részvételét a kijevi rezsim masszív katonai-logisztikai támogatásában, az Oroszországi Föderáció területén végrehajtott közös terrortámadások előkészítésében és végrehajtásában”.

Az ügynökség megjegyezte, hogy “az avionikát és a drónok vezérlőállomásait az amerikai Spektreworks cég gyártotta, amely az arizonai Scottsdale repülőterén végezte a drónok kezdeti hangolását és ellenőrzését”.

Emellett az illetékes ügynökségek rámutattak, hogy “e drónok végső összeszerelését és repülési próbáit lengyel területen, a Rzeszow repülőtér közelében végezték, amelyet az USA és a NATO az ukrán fegyveres erők fő ellátási csomópontjaként használ”.

“A hasznos teher telepítése, a repülési feladat és maga a kilövés Odessza és Krivoj Rog közelében történt” – áll a közleményben.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Kijev engedélyezte, hogy a katonákat végzettség nélkül is tiszti rangra emelhessék

Az ukrán parlament hétfőn elfogadta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi tiszti rendfokozatok megadását a harci tapasztalattal rendelkező, de felsőfokú katonai végzettséggel nem bíró...

Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának

A háborúnak csak a tűzszünet és a béketárgyalások vethetnek véget, a fegyverek és a lőszerkészlet átadása nem, ezért Magyarország nem adja át lőszerkészletét Ukrajnának...

Újabb fegyver- és lőszerszállítmányt küld az Egyesült Államok Ukrajnába

Az Egyesült Államok újabb 350 millió dollár értékű (mintegy 130 milliárd forint) katonai segítségnyújtást jelentett be Ukrajna számára hétfőn. Joe Biden elnök felhatalmazása nyomán -...
spot_img

Videó