2023, február 4.
4 C
Budapest
-0.4 C
Moszkva

Moszkva: abszurd, hogy Lengyelország orosz kőolajra adott le megrendelést

Alekszandr Novak miniszterelnök-helyettes abszurdnak nevezte Lengyelország olaj- és gázpiaci lépéseit.

“Úgy gondoljuk, hogy ez az abszurditás színháza – amit csinálnak” – mondta újságíróknak.

Novak így kommentálta azokat a médiajelentéseket, amelyek szerint az Orlen lengyel olajfinomító hárommillió tonna kőolajra pályázott Oroszországból a Barátság kőolajvezetéken keresztül történő szállítással.

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök korábban többször felszólította Brüsszelt, hogy mielőbb utasítsa el az orosz olajat.

Ugyanakkor a Bloomberg ügynökség diplomáciai forrásokra hivatkozva előző nap arról számolt be, hogy az uniós országoknak nem sikerült megállapodniuk az Oroszországból származó kőolaj árplafonjáról, mivel Varsó túl magasnak tartotta a javasolt árat. A média 62 dolláros hordónkénti árról számolt be, míg a lengyel fél állítólag 30 dolláros limitet ajánlott.

Ahogy Vlagyimir Putyin az uniós kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, Oroszország nem fog külföldre szállítani semmit, ha az ellentétes az érdekeivel.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

spot_img

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert ad Ukrajnának

Franciaország és Olaszország MAMBA légvédelmi rakétarendszert szállít tavasszal Ukrajnának, hogy segítse az orosz repülő-, rakéta- és dróntámadások elleni védelemben - közölte pénteken a francia...

Először számolt be NASAMS légvédelmi rendszer megsemmisítéséről az orosz katonai szóvivő

Az orosz erők a Donyeck környékén folytatott offenzíva során kedvezőbb állásokat foglaltak el, és először semmisítettek meg norvég NASAMS légvédelmi rendszert - jelentette ki...

Zelenszkij: nem adjuk fel Bahmutot, addig harcolunk ameddig csak tudunk

Az ukrán hadsereg nem fogja feladni Artemivszket (Bahmut) - jelentette ki Volodimir Zelenszkij a kijevi EU-ukrán csúcstalálkozót követő sajtótájékoztatón. "Senki sem fogja feladni Bahmutot (Artemivszk)....