2023, szeptember 22.
19.5 C
Budapest
14.6 C
Moszkva

Moszkva: a nyugati tervek az ukrajnai fegyvergyártás beindítására újabb bizonyítéka a közvetlen részvételükre

Moszkva úgy tekint az ukrajnai fegyvergyártás beindítására vonatkozó nyugati tervekre, mint a konfliktusban való közvetlen részvétel újabb bizonyítékára – közölte kedden Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő.

“Tudomásul vettük több európai fegyvergyártó cég bejelentését, különösen a német Rheinmetall és a brit BAE Systems svéd leányvállalatának tervét, hogy haditechnikai eszközök gyártását indítják el az ukrán fegyveres erők számára, valamint javítási és karbantartási munkálatokkal kapcsolatos műveleteket. Az ilyen szándékokat újabb bizonyítéknak tekintjük arra, hogy a nyugati védelmi iparágak és politikai döntéshozók közvetlenül részt vesznek a katonai konfliktusban és támogatják a bűnöző kijevi rezsimet” – mondta Zaharova egy sajtótájékoztatón.

A németországi és svédországi orosz nagykövetségek demarche-ot adtak át a két ország vállalatainak azon tervei miatt, hogy fegyvereket gyártanának Ukrajna számára – tette hozzá Zaharova.

Szerinte a nyugati hadiipar szégyentelen szándékai, hogy profitáljanak a fejleményekből, csak tovább eszkalálják a helyzetet Ukrajnában.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Ukrán hadiüzemek megsemmisítését jelentette be az orosz védelmi tárca (videó)

Ukrán hadiipari létesítményekre, rádiótechnikai felderítő központokra és szabotőr-kiképzőközpontokra mértek csoportos csapást az éjszaka folyamán az orosz erők nagyhatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és harci...

Newsweek: a Kijevnek ígért Abrams harckocsik el fognak akadni a sárban

Marina Miron, a brit King's College katonai tanulmányok tanszékének kutatója annak a véleményének adott hangot, hogy az Egyesült Államok által Ukrajnának ígért Abrams harckocsik...

Fordulat: Lengyelország mégis szállít fegyvereket Ukrajnának

A lengyel kormány megpróbálta visszavonni Mateusz Morawiecki miniszterelnök fenyegetését, miszerint leállítja az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat. Piotr Müller kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy Lengyelország a meglévő megállapodások...
spot_img

Videó