2022, augusztus 8.
24.3 C
Budapest
21.8 C
Moszkva

Most nem, de ha az ukránok oroszokat támadnak vagy gyilkolnak, Oroszország lépni fog – nagykövet

Oroszország nem fogja lerohanni Ukrajnát, hacsak a kijevi rezsim nem folyamodik olyan provokációkhoz, amelyek orosz állampolgárokat sértenének – jelentette ki Vlagyimir Csizsov, Oroszország állandó EU-képviselője a The Guardian című lapnak adott interjújában.

“Nem fogjuk lerohanni Ukrajnát, hacsak nem provokálnak minket erre” – mondta.

“Ha az ukránok támadást indítanak Oroszország ellen, ne lepődjenek meg, ha ellentámadásba lendülünk. Vagy ha bárhol – Donbasszban vagy bárhol – szemérmetlenül elkezdenek orosz állampolgárokat gyilkolni”.

“Provokáció alatt azt értem, hogy ők [Ukrajna] megrendezhet egy incidenst az önhatalmúlag kikiáltott népköztársaságok ellen a Donbasszban, provokálva őket, majd minden erejükkel odacsapnak, ezzel provokálva Oroszországot, hogy reagáljon, hogy elkerülje a humanitárius katasztrófát a határainál” – tette hozzá.

Az utóbbi időben Ukrajnában és a nyugati államokban is gyakorivá váltak az Oroszország esetleges ukrajnai inváziójáról szóló rémhírterjesztések. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője üresnek és a feszültség alaptalan fokozásának nevezte az ilyen jelentéseket, hangsúlyozva, hogy Oroszország senkire sem jelent fenyegetést.

Ugyanakkor Peszkov megjegyezte, hogy az ilyen állítások igazolására ukrán provokációk történhetnek, és figyelmeztetett, hogy az ilyen kísérletek a legsúlyosabb következményekkel járnak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

- Hirdetés - spot_img

FRISS

UKRÁN VÁLSÁG

Az ukrán Kraken neonáci alakulat elvesztette harcképességét az orosz katonai csapások után

Az ukrán Kraken neonáci alakulat az orosz katonai csapások következtében elvesztette harcképességét - közölte az orosz védelmi minisztérium. "Az ukrán nacionalisták Harkov irányában lévő ideiglenes...

Oroszországhoz csatlakozna az egyik ukrán régió, népszavazást szerveznek

A Zaporizzsjai terület népszavazást tart arról, hogy elszakadjon-e Ukrajnától, és kérje-e az Oroszországi Föderációhoz történő csatlakozást - jelentette be hétfőn a régió közigazgatásának vezetője. Jevgenyij...

Az Amnesty International bocsánatot kért az Ukrajnát bíráló jelentéséért, de nem vonja vissza azt

Az Amnesty International nemzetközi emberi jogi csoport bocsánatot kért a megdöbbenésért, amelyet nemrégiben kiadott jelentése váltott ki, amelyben egyebek mellett azzal vádolta az ukrán...