2023, március 31.
10.3 C
Budapest
0.1 C
Moszkva

A lengyel kormányfő nem zárta ki, hogy az ukrajnai konfliktus harmadik világháborúvá fajul

Az ukrajnai konfliktus a harmadik világháborúhoz vezethet – mondta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök az El Mundo című spanyol lapnak adott interjúban.

“Ennek a válságnak pontosan akkor lesz vége, amikor Oroszország úgy dönt, hogy kivonul Ukrajnából. Vagy önként, vagy erőszakkal” – mondta a politikus.

A lengyel miniszterelnök újságírói kérdésre, miszerint az “erőszakkal kivonulás” a harmadik világháborút jelenti-e, azt válaszolta, hogy “minden forgatókönyvet figyelembe veszünk”.

Január végén Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese azt mondta, hogy az Ukrajnának szállított páncélozott járművek és más fegyverek nem fogják kirobbantani a harmadik világháborút, mert ha arra kerül a sor, akkor már nem tankokat fognak használni.

Moszkva tavaly tavasszal jegyzéket küldött a NATO-országoknak a Kijevnek történő fegyverszállítások miatt. Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan rakomány, amely katonai felszerelést tartalmaz Ukrajna számára, legitim célpontot jelent Oroszország számára. A külügyminisztérium szerint a NATO-országok “a tűzzel játszanak” azzal, hogy fegyvereket szállítanak egy másik államnak.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök úgy jellemezte a feladatát, hogy megvédi azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

Figyelem! Link elhelyezése a hozzászólásokban tilos! Nem fognak megjelenni a hozzászólások, amelyek linket tartlamaznak.

KÖVESS MINKET:

Ez is érdekelhet

Ajánló

Friss hírek

UKRÁN VÁLSÁG

Lavrov: a nyugati országok közvetlen részvevő az Oroszország elleni háborúnak

A nyugati országok közvetlen résztvevői az Oroszország elleni háborúnak - mondta Szergej Lavrov külügyminiszter a Prensa Latina kubai hírügynökségnek adott interjújában. "Nem tűrhetjük tovább a...

Amerikai támogatásért cserébe Horvátország 14 helikoptert küld Ukrajnának

Horvátország tizenkét Mi-8 és két Mi-8T típusú szovjet-orosz gyártmányú közepes szállító helikoptert küld Ukrajnának - ezt Mario Banozic védelmi miniszter erősítette meg csütörtökön, a...

Kuleba: a régóta várt ukrán ellentámadás nem lesz sorsdöntő, de ettől még támogassák Ukrajnát

Az Ukrajna által már nagyon várt ellentámadás nem tekinthető sorsdöntő pillanatnak az Oroszországgal fennálló konfliktusban - jelentette ki Dmitro Kuleba kijevi külügyminiszter, aki felszólította...
spot_img

Videó